Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμος Λήμνου: 1,5 εκατ. € για Ρωμέικο και Αγ. Ιωάννη

banner roots

Δήμος Λήμνου: 1,5 εκατ. € για Ρωμέικο και Αγ. Ιωάννη
08.09.2021 | 11:36

Δήμος Λήμνου: 1,5 εκατ. € για Ρωμέικο και Αγ. Ιωάννη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμος Λήμνου ανακοινώνει την οριστική ένταξη δύο σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ / Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου 2014-2020. Πρόκειται για τις πράξεις «Δράσεις προστασίας παραλίας Ρωμαίικου Γιαλού Μύρινας Δήμου Λήμνου» και «Δράσεις προστασίας παραλίας Αγ. Ιωάννη Κάσπακα Ν. Λήμνου», συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», εντάχθηκαν οριστικά τα κάτωθι έργα:

1.   « Δράσεις προστασίας παραλίας Ρωμαίικου Γιαλού Μύρινας Δήμου Λήμνου», προϋπολογισμού 434.902,02 ευρώ.

Στο φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνεται σε 1η Φάση η εκπόνηση των ακόλουθων μελετών: α. Λιμενική μελέτη, β. Ειδικά Αρχιτεκτονικά γ. Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ακολουθεί σε 2η Φάση η Δημοπράτηση και η κατασκευή του έργου που θα περιλαμβάνει την προστασία της θεμελίωσης του παραλιακού μετώπου έτσι ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση τμημάτων του στο μέλλον, την κατασκευή κατάλληλων έργων συγκράτησης και εμπλουτισμού της παραλίας, τα οποία θα λειτουργήσουν αντισταθμιστικά των επιπτώσεων που είχε η επέκταση του παραλιακού μετώπου προς τη θάλασσα και τέλος την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χερσαίου χώρου που περικλείεται μεταξύ του δυτικού άκρου του παραλιακού δρόμου και της ακτογραμμής, όπως αυτή θα διαμορφωθεί με τα προτεινόμενα έργα.

2. «Δράσεις προστασίας παραλίας Αγ. Ιωάννη Κάσπακα Ν. Λήμνου»», προϋπολογισμού 1.065.097,98 ευρώ.

Στο φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνεται σε 1η Φάση η εκπόνηση των ακόλουθων μελετών: α. Τοπογραφική μελέτη, β. Γεωτεχνική έρευνα, γ. Λιμενική μελέτη, δ. Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ακολουθεί σε 2η Φάση η Δημοπράτηση και η κατασκευή του έργου που θα περιλαμβάνει την Προστασία του παραλιακού μετώπου και ανάταξη του φαινομένου της διάβρωσης, την Θωράκιση τμημάτων του παραλιακού δρόμου και τέλος την Λειτουργική και περιβαλλοντική βελτίωση του υφιστάμενου λιμενικού έργου.

Και τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη σπουδαιότητα αλλά και την δυναμική των δύο περιοχών όπου θα υλοποιηθούν οι ανωτέρω πράξεις για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την προστασία του Φυσικού και Δομημένου περιβάλλοντος και δεδομένου ότι πλέον τα κλιματολογικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται ακραία & με πολύ μικρή περιοδικότητα, κύριο μέλημά μας είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μαρινάκης ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Δημάρη, τις υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάτες του για τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και στον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας, κ. Γιώργο Πλακωτάρη, αλλά και τα στελέχη της για την άριστη συνεργασία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel