Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου: Στόχος οι εκπαιδευτικές επισκέψεις από όλα τα σχολεία του νησιού
ikteo limnou
Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου: Στόχος οι εκπαιδευτικές επισκέψεις από όλα τα σχολεία του νησιού
14.09.2021 | 21:50

Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου: Στόχος οι εκπαιδευτικές επισκέψεις από όλα τα σχολεία του νησιού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητηθεί με ποιον τρόπο μπορεί να συμβάλλει το μουσείο στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία.

Μετά από διάλογο διαπιστώθηκε ότι κοινός στόχος είναι η αναγκαιότητα καθημερινής πρωινής λειτουργίας του μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να πραγματοποιούνται επισκέψεις από τα τμήματα όλων των σχολείων της Λήμνου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σχετικά ο σύλλογος: «Συμπληρώθηκαν σχεδόν δύο μήνες (7 εβδομάδες) από την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου. Όλο αυτό το διάστημα το μουσείο λειτουργεί πρωί και απόγευμα με ευθύνη μελών του Συλλόγου μας. Η επισκεψιμότητα μέχρι σήμερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία (πάνω από 3.000 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επισκέπτες του νησιού) και οι εντυπώσεις, όπως διαπιστώθηκε είτε προφορικά είτε γραπτά, ήταν από πολύ θετικές έως ενθουσιώδεις.

Κατά γενική ομολογία των εκπαιδευτικών διαφόρων βαθμίδων που περιηγήθηκαν στην έκθεση, ο χώρος αυτός μπορεί να αποτελέσει πυρήνα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία. Το ίδιο πιστεύει και ο Χρήστος Μπουλώτης -δωρητής της συλλογής- ο οποίος έχει επεξεργαστεί μια σειρά προτάσεων για δράσεις με άξονα τη συλλογή.

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Χρήστο Μπουλώτη, προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μουσείου την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή. Έγινε επίσκεψη στον χώρο του μουσείου από τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια συζήτηση για τις προτάσεις του Χρήστου Μπουλώτη και του Συλλόγου.

Μετά από μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων διαπιστώθηκε ότι κοινός στόχος είναι η αναγκαιότητα καθημερινής πρωινής λειτουργίας του μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να πραγματοποιούνται επισκέψεις από τα τμήματα όλων των σχολείων της Λήμνου. Παράλληλα ο σύλλογος, σε συνεργασία με τον Χρήστο Μπουλώτη και εθελοντές εκπαιδευτικούς, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων.

Ελπίζουμε ότι αυτή η θετική αρχή θα έχει συνέχεια από πλευράς επισκεψιμότητας όσο και συμμετοχικότητας, ώστε το μουσείο να αποτελέσει ένα βασικό σημείο αναφοράς πολιτισμού στο νησί.

Το ταξίδι έχει ήδη αρχίσει!».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

charitakis banner

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018