Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ακτοπλοϊκό – ΣΥΜ.Π.ΑΝ: Κάλεσμα συμμετοχής στη νέα κινητοποίηση της Κυριακής

the roots web banners 06

Ακτοπλοϊκό – ΣΥΜ.Π.ΑΝ: Κάλεσμα συμμετοχής στη νέα κινητοποίηση της Κυριακής
16.09.2021 | 11:12

Ακτοπλοϊκό – ΣΥΜ.Π.ΑΝ: Κάλεσμα συμμετοχής στη νέα κινητοποίηση της Κυριακής

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Κάλεσμα στη νέα κινητοποίηση, που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία της Λήμνου για το ακτοπλοϊκό την Κυριακή (19/9), απευθύνει η Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης.

Το κάλεσμα αναφέρει:

«Η κινητοποίηση της 10ης Σεπτεμβρίου για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα στη σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου έδειξε να ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας στον αγώνα για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών μας συγκοινωνιών ενώ αποτυπώθηκε η ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και περεταίρω συμμετοχή.

Τόσο η ηχηρή απουσία της Δημοτικής Αρχής αλλά και μιας μεγάλης πλειοψηφίας του Δημοτικού μας συμβουλίου όσο και αυτή των φορέων και συλλόγων του νησιού, αναδεικνύει ακόμα πιο έντονα την ανάγκη για καλύτερη οργάνωση αλλά και εμπλοκή ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ως ΣΥΜ.Π.ΑΝ από την πρώτη στιγμή θέσαμε, εντός κι εκτός του δημοτικού συμβουλίου, την αναγκαιότητα για κοινό συντονισμό του αγώνα μας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, πρόταση η οποία δε βρήκε ευήκοα ώτα στο δημοτικό συμβούλιο.

Θεωρούμε κρίσιμο αυτή τη χρονική στιγμή, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, μαζί με τους φορείς αλλά και τις αρχές, να εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας στον αγώνα μας για καλύτερες συγκοινωνίες.

Με αυτή την έννοια, το κάλεσμα για κινητοποίηση την Κυριακή στις 8.30μμ από τα εργατικά σωματεία, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της διεκδίκησης κάτι που προϋποθέτει μαζική παρουσία.

Τέλος, βασική μας επιδίωξη μέσω της κινητοποίησης είναι η συγκρότηση ενός Ανοιχτού Συντονιστικού έτσι ώστε ο αγώνας μας εκτός από οργάνωση να έχει συνέχεια αλλά και διάρκεια.

Μαζί έχουμε τη δύναμη».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το