Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έκθεση φωτογραφίας του Λημνιού Κοσμά Κουμιανού
Έκθεση φωτογραφίας του Λημνιού Κοσμά Κουμιανού
10.10.2013 | 12:13

Έκθεση φωτογραφίας του Λημνιού Κοσμά Κουμιανού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Για πρώτη φορά στο κοινό της Λήμνου, από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στον χώρο τέχνης Ώχρα Μπλε, ο Λημνιός στη καταγωγή φωτογράφος Κοσμάς Κουμιανός παρουσιάζει έργα του με τίτλο "Ξάγναντο". Τα θέματά του αφορμώνται και εμπνέονται από το φυσικό τοπίο του νησιού.

Ο φωτογράφος, που επιστρέφει στο τόπο του σε κάθε ευκαιρία, αιχμαλωτίζει τα τελευταία χρόνια με τον φακό του μοναδικά στιγμιότυπα που του χαρίζει με γενναιοδωρία το νησί. Μέσα από τις εικόνες εμφανίζονται γνώριμες όψεις του νησιού - ο θεατής δεν μπορεί παρά να μοιραστεί το ξάγναντο του Φωτογράφου σαν να βρίσκεται ο ίδιος πίσω από την κάμερα τη στιγμή της λήψης.

Ταυτόχρονα ο τρόπος που αξιοποιεί το φως ο Κοσμάς Κουμιανός "εξωτικοποιεί" το τοπίο και του δίνει μία νέα πνοή και αισθητική, αποστασιοποιημένες από τον τόπο και τον χρόνο.

Ο Κοσμάς Κουμιανός σπούδασε Πληροφορική στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και καθώς εργαζόταν στον τομέα αυτό, αποφάσισε να διοχετεύσει την ενέργεια και τη δημιουργικότητά του σε μια σειρά από σπουδές φωτογραφίας. Ξεκίνησε σεμινάρια στο Μικρό Πολυτεχνείο, Αθήνα, προχώρησε στο OramaArt & Photography Studies και οδηγήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του London Middlesex University of Photography – AKTO.

Οι σπουδές του ολοκληρώνονται στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας της Νέας Υόρκης όπου λαμβάνει μεταπτυχιακό πάνω στο Πορτραίτο. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας συμμετέχει σε πολυάριθμα workshops με διδάσκοντες μεγάλες φυσιογνωμίες του χώρου της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο. Τέλος και ο ίδιος άσκησε το ταλέντο του ως εκπαιδευτικός στο Editorial Photography στο Newschool Athens. Στο βιογραφικό του μετρά πολλές διακρίσεις σε ελληνικούς και διεθνής διαγωνισμούς φωτογραφίας.

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 | 19:30

Διάρκεια: 18 Οκτωβρίου – 16 Νοεμβρίου 2013

Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 18:30-21:00

Σάββατο: 10:30-14:00

Χώρος Τέχνης "Ώχρα Μπλε"

Στην αγορά της Μύρινας

 

                                                      Ksagnadoposter2013

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το