Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου προς Άδωνι: «Τελικά θα το κάνεις ή θα πέσεις απ το παράθυρο;»

the roots web banners 06

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου προς Άδωνι: «Τελικά θα το κάνεις ή θα πέσεις απ το παράθυρο;»
11.10.2013 | 12:18

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου προς Άδωνι: «Τελικά θα το κάνεις ή θα πέσεις απ το παράθυρο;»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου, την αθέτηση για άλλη μια φορά των υπεσχημένων, ενός ακόμα Υπουργού Υγείας για το ζήτημα της αυτονόμησης του Νοσοκομείου Λήμνου.

Όπως είναι γνωστό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, είχε υποσχεθεί στους εκπροσώπους του νησιού ότι, στο πρώτο σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή, το οποίο θα ρυθμιζει θέματα Υγείας, θα συμπεριλαμβάνεται και η διάταξη με την οποία θα ορίζεται καθεστώς ημιαυτονομίας του νοσοκομείου της Λήμνου. Η δέσμευση αυτή δεν ικανοποίησε πλήρως τους εκπροσώπους του νησιού, αλλά θεωρούσαν ότι θα ήταν ένα πρώτο βήμα. Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε. Η διάταξη για το νοσοκομείο της Λήμνου όχι.

Η ανακοίνωση των γιατρών: 

"Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα της Λήμνου για αυτόνομο νοσοκομείο στο νησί. Στην πορεία η δέσμευση του προς τους συνομιλητές του (Δήμαρχο, βουλευτές εκπροσώπους κομμάτων, κοκ) μετατράπηκε σε μερική αυτονόμηση στα πλαίσια της διασύνδεσης με τη Μυτιλήνη.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου στο νησί  υπήρξε με πρωτοβουλία του τελευταίου  τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γεωργιάδη. Ο υπουργός ξανα-δεσμεύτηκε για επαναφορά του νοσοκομείου Λήμνου στο καθεστώς της 30-12-2012 (όταν το νοσοκομείο διέθετε δικό του ΑΦΜ, δικό του προυπολογισμό κι οργανισμό, αλλά όχι διοικητική αυτοτέλεια) άμεσα στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας.

Του έγινε και τότε σαφές από τον εκπρόσωπο των ιατρών ότι αυτή η ρύθμιση δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση όχι μόνο το αίτημα του νησιού αλλά την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για αυτόνομο νοσοκομείο στη Λήμνο. Επιπροσθέτως του υπενθυμίστηκε εκ μέρους μας ο εμπαιγμός του νησιού από συναδέλφους του, του προκατόχου του συμπεριλαμβανομένου. Ο κ. Γεωργιάδης εμφατικά επέμεινε ότι αυτό το –κατά εμάς- κάποιο βήμα θα το κάνει άμεσα. Είπε κατ’ επανάληψη ότι η δέσμευση του είναι ρητή: ή θα το κάνει ή θα πέσει από το παράθυρο.

Στις 09-10-2013, ο υπουργός κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου για θέματα υγείας. Και πραγματικά έπραξε τα αναμενόμενα, συνεπής στη γραμμή Λυκουρέντζου. Δεν υπάρχει ξανά καμία ρύθμιση που αφορά το νοσοκομείο Λήμνου.

Είναι θλιβερό ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλάζουν, αλλά για τη στάση τους απέναντι στα θέματα του νησιού είναι σταθερή, μόνιμη, διαχρονική  και άρα σύγχρονη η διαπίστωση «Αιδώς Αργείοι!».

Ενόψει της συζήτησης στην ολομέλεια του νομοσχεδίου καλούμε τον υπουργό, αν βρει χρόνο από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και το επικοινωνιακό κυνήγι μαγισσών στο οποίο επιδίδεται, να απαντήσει στο δίλημμα που ο ίδιος έβαλε στον εαυτό του: «το κάνω ή πέφτω από το παράθυρο;»".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel