Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Άγιος Ευστράτιος γιόρτασε την 109η επέτειο απελευθέρωσης (photos + video)

banner roots

Ο Άγιος Ευστράτιος γιόρτασε την 109η επέτειο απελευθέρωσης (photos + video)
18.10.2021 | 19:58

Ο Άγιος Ευστράτιος γιόρτασε την 109η επέτειο απελευθέρωσης (photos + video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, ο Άγιος Ευστράτιος γιόρτασε με λαμπρότητα την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσής του από τον Τουρκικό ζυγό.

Για τον εορτασμό της ημέρας τελέστηκε με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Γέννησις του Χριστού προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κκ. Ιερόθεου.

Τον Πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η διευθύντρια του Γυμνασίου Λυκειακών τάξεων Αγίου Ευστρατίου κυρία Άννα Παπανικολάου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Αγιοστρατιτών και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου και από τους εκπροσώπους των φορέων.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων κατέπλευσε στο λιμάνι Αγίου Ευστρατίου το ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου, ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Άγγελος Βλαττάς Λαμπρινός, ο Διοικητής της 88ΣΔΙ, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, Αλιγιάννης Αντώνιος, ο Δ/της του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ευστρατίου καθώς και αξιωματικοί του ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το