Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δ. Μαρινάκης: «Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη Λήμνο στον τομέα του αθλητικού τουρισμού»
Δ. Μαρινάκης: «Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη Λήμνο στον τομέα του αθλητικού τουρισμού»
14.01.2022 | 09:21

Δ. Μαρινάκης: «Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη Λήμνο στον τομέα του αθλητικού τουρισμού»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συμφωνία για την ενίσχυση του αθλητικού Τουρισμού με τον tour operator, Apollo Travel Group, θυγατρική του ομίλου DER Touristik, έκλεισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον CEO Βόρειας Ευρώπης του Apollo και μέλος του International Board της DER Touristik Leif Vase Larsen και την εμπορική Διευθύντρια Nina Hornewall.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Σκανδιναβίας για τους ελληνικούς προορισμούς προγραμματίζει να φέρει 500.000 επισκέπτες το 2022 στην Ελλάδα, ενώ λειτούργησε πέρυσι ξενοδοχείο στα Σύβοτα και έπειτα από απόφαση της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής έγινε στην Ήπειρο η έναρξη της προετοιμασίας της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας. 

Ο κ. Κικίλιας συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Apollo να ενισχυθεί από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού η προσπάθεια που γίνεται, καθώς ο Όμιλος θα εγκαινιάσει το Μάϊο το νέο του ξενοδοχείο στη Λήμνο που τυγχάνει επίσης της έγκρισης της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία των αθλητών της, ενώ ετοιμάζει νέο ξενοδοχείο στη Ρόδο. 

 

Ο Υπουργός επισήμανε ότι ο αθλητικός Τουρισμός έχει μεγάλη δυναμική, λόγω και της παγκόσμιας τάσης των επισκεπτών προς την υγεία και την ευεξία, τα βιωματικά ταξίδια και την επαφή με τη φύση, και η ανάδειξή του αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του ελληνικού Τουρισμού.  Πρόσθεσε δε, ότι μπορεί να είναι όχημα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενδυνάμωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 

Τέλος, ο κ. Larsen ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για το άνοιγμα γραφείου του Apollo στη Γαλλία και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα για την προσέλκυση Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα. 

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του μεγαλύτερου tour operator της Σκανδιναβίας για τους ελληνικούς προορισμούς, Apollo Travel Group, καθώς ο εν λόγω όμιλος, μεταξύ άλλων, θα εγκαινιάσει τον Μάιο το νέο του ξενοδοχείο στη Λήμνο, το οποίο τυγχάνει της έγκρισης της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία των αθλητών της.

Ο Δήμαρχος ανέφερε: «Το εν λόγω εγχείρημα αλλά και η επιλογή της Λήμνου ως τόπου για την ολυμπιακή προετοιμασία των Σουηδών αθλητών αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη και προσωπική επιτυχία του ιδιοκτήτη της μονάδας, η οποία διανοίγει νέες προοπτικές για το νησί μας. Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου, καθώς ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη Λήμνο στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, αλλά και γενικότερα για την προσέλκυση επισκεπτών από την περιοχή της Σκανδιναβίας, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον εγχώριο τουρισμό. Τους αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018