Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>"Επαναβεβαιώνουμε την απαίτησή μας να συνεχίσει η λειτουργία της υγειονομικής επιτροπής στη Λήμνο"
"Επαναβεβαιώνουμε την απαίτησή μας να συνεχίσει η λειτουργία της υγειονομικής επιτροπής στη Λήμνο"
20.01.2022 | 22:05

"Επαναβεβαιώνουμε την απαίτησή μας να συνεχίσει η λειτουργία της υγειονομικής επιτροπής στη Λήμνο"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου, της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, έπειτα από την σύσκεψη των σωματείων του δημοσίου στο Επαρχείο την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με θέμα την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Λήμνου, απαιτούν να συνεχίσει η λειτουργία της επιτροπής στη Λήμνο, με διορισμό μάλιστα μόνιμου προσωπικού στις θέσεις που προβλέπονται.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

Με αφορμή τη σύσκεψη σωματείων του δημοσίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/1 στο Επαρχείο μετά από πρόσκληση του Επάρχου Λήμνου για το θέμα της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στη Λήμνο, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου, της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, επαναβεβαιώνουμε την απαίτησή μας να συνεχίσει η λειτουργία της επιτροπής στη Λήμνο, με διορισμό μόνιμου προσωπικού στις θέσεις που προβλέπονται.

Δεν θα δεχθούμε η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, να μας πετάνε το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» και στο μείζον ζήτημα της λειτουργίας στο νησί μας μιας επιτροπής που αφορά τις αναρρωτικές άδειες πάνω από 600 εργαζομένων στο δημόσιο.

Δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς του τύπου «αν δεν δεχθείτε να κάνετε «εθελοντικά» τη δουλειά του πρακτικογράφου, θα είστε υπεύθυνοι για τη μη λειτουργία της επιτροπής στη Λήμνο».

Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε στυλοβάτες της πολιτικής της ανεργίας, της αδιοριστίας, της μετακίνησης προσωπικού για να καλύψουν ένα κενό ανοίγοντας άλλα κενά, που ακολουθούν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως μοναδικούς υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή όσον αφορά τα θέματα υγείας των συναδέλφων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Πάρτε πίσω την κατάργηση της έδρας της Λήμνου για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.
  • Διορίστε το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για τη λειτουργία της στη Λήμνο (σύμφωνα και με τα σχετικά άρθρα 164 και 165 του νόμου 3528ΦΕΚ Α΄ τέυχος αριθμός φύλλου 26, 9/2/2007).

 

Μύρινα 20-1-2022

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018