Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σηφουνάκης απο τη Λήμνο: «Αδήριτη ανάγκη τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης με όχημα τις δημόσιες επενδύσεις»
pame boreio aigaio

Σηφουνάκης απο τη Λήμνο: «Αδήριτη ανάγκη τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης με όχημα τις δημόσιες επενδύσεις»
09.10.2012 | 16:28

Σηφουνάκης απο τη Λήμνο: «Αδήριτη ανάγκη τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης με όχημα τις δημόσιες επενδύσεις»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Λήμνου, που πραγματοποιήθηκαν στο Μούδρο, παρέστη ο Βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης.

Σε δηλώσεις του, για την ιστορική επέτειο, τόνισε ότι οι απελευθερωτικοί αγώνες 1912-1913 κακώς είναι συνδεδεμένοι μόνο ως περίοδος απελευθέρωσης της Μακεδονίας, καθώς συμπεριλαμβάνουν την απελευθέρωση του πνεύμονα της Ελλάδας που είναι τα νησιά του Β. Αιγαίου. Οι πόλεμοι αυτοί οδήγησαν καταρχήν στην απελευθέρωση της Λήμνου και ακολούθησαν τα άλλα νησιά, όπως η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος. Ο Μούδρος υπήρξε η βάση στρατηγείου του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των συμμαχικών στρατευμάτων για τους πολέμους που ακολούθησαν.

 

Ο κ. Σηφουνάκης, ανέφερε, επίσης, ότι ο Ναύαρχος Κουντουριώτης, ως Αρχηγός του Στόλου, υλοποιούσε την εντολή της απελευθερωτικής πολιτικής του πολιτικού εμπνευστή της δημιουργίας της Νεότερης Ελλάδας Ελευθέριου Βενιζέλου.

Το απόγευμα, ο κ. Σηφουνάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δήμο με τη συμμετοχή του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, τοπικών βουλευτών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης μέσω δημοσίων επενδύσεων, προώθησης των τοπικών προϊόντων και της τοπικής παραγωγής, ενίσχυσης του ποιοτικού τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και παροχής κινήτρων για την ανάπτυξη της τοπικής παραδοσιακής επιχειρηματικότητας. Επεσήμανε τέλος την ανάγκη αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

 

 

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018