Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΟΕΝΓΕ κατα Νοσοκομείου Λήμνου: “Διώκουν τον ένα και μοναδικό αναισθησιολόγο γιατί ζητά τα αυτονόητα”

banner roots

ΟΕΝΓΕ κατα Νοσοκομείου Λήμνου: “Διώκουν τον ένα και μοναδικό αναισθησιολόγο γιατί ζητά τα αυτονόητα”
26.09.2022 | 14:37

ΟΕΝΓΕ κατα Νοσοκομείου Λήμνου: “Διώκουν τον ένα και μοναδικό αναισθησιολόγο γιατί ζητά τα αυτονόητα”

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του μοναδικού Αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Λήμνου, και να ασχοληθεί με την τραγική του υποστελέχωση, ζητά η ΟΕΝΓΕ από το διοικητή του νοσοκομείου.

“Αντί να απολογηθεί ο διοικητής που παραβιάζει τη νομοθεσία χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς, καλεί σε απολογία  τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αναισθησιολόγο του νοσοκομείου ο οποίος απαίτησε το αυτονόητο, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να χορηγεί με ασφάλεια αναισθησία στους ασθενείς”, τονίζει στη ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε το Διοικητή του Γ.Ν-Κ.Υ Λήμνου ο οποίος συνεχίζει την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του προς γιατρούς του νοσοκομείου στο οποίο προΐσταται.

Αφού κατένειμε κλίνες σε τμήματα που δεν υπάρχουν, αφού όρισε επιστημονικά υπεύθυνους ιατρούς άλλους από τους Διευθυντές των τμημάτων, τώρα καλεί σε έγγραφη απολογία τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αναισθησιολόγο του νοσοκομείου, ο οποίος αφού έχει εξαναγκασθεί από τον Διοικητή σε εξαντλητική υπερεφημέρευση (μέχρι και δύο μήνες συνεχόμενα!), απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας σε ασθενείς.

O συνάδελφος πραγματοποίησε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, δηλαδή μέσα σε 90 μέρες 79 συνεχόμενες εφημερίες, από τον Mαϊο έως τον Ιούνιο 50 συνεχόμενες εφημερίες και, τον Ιούλιο 19 συνεχόμενες εφημερίες και έπεται συνέχεια. Αντί να απολογηθεί ο διοικητής που παραβιάζει τη νομοθεσία χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς, καλεί σε απολογία  τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αναισθησιολόγο του νοσοκομείου ο οποίος απαίτησε το αυτονόητο, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να χορηγεί με ασφάλεια αναισθησία στους ασθενείς. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με έναν μοναδικό αναισθησιολόγο δε μπορούν να πραγματοποιούνται τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία. Η ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο τον διοικητή, το υπουργείο και την κυβέρνηση.

Καλούμε τον Διοικητή του νοσοκομείου Λήμνου να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του συναδέλφου Αναισθησιολόγου και να ασχοληθεί με την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου Λήμνου. Η απάντηση στην έλλειψη προσωπικού δεν είναι η παραβίαση των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζόμενων.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες  πρακτικές ξεφεύγουν από τη σφαίρα της γραφικότητας και εμπίπτουν στο πεδίο της επικινδυνότητας για ασθενείς και εργαζόμενους (ιατρούς και μη).

Μοναδική διέξοδος στον οδοστρωτήρα της εγκληματικής πολιτικής σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της υγείας του λαού είναι το αποφασιστικό δυνάμωμα του αγώνα μας, της συλλογικής διεκδίκησης και δράσης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το