Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος στη Λήμνο, προσκεκλημένος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας.

the roots web banners 06

Ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος στη Λήμνο, προσκεκλημένος της Δημοτικής Κοινότητας  Μύρινας.
20.10.2022 | 21:28

Ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος στη Λήμνο, προσκεκλημένος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμος Λήμνου και η Κοινότητα Μύρινας, υπό την αιγίδα του Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου, διοργανώνουν Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Αγωνιστές της Ελευθερίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του νομικού, διεθνολόγου και καθηγητή στρατιωτικών σχολών Δρ. Ιωάννη Σ. Παπαφλωράτου με θέμα: «Το νομικό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου. H περίπτωση της Λήμνου».

Συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία και η Βασιλεία Θασίτου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Μαυράκη.

Ο κ. Παπαφλωράτος έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τα θέματα του Αιγαίου αφού ένα από τα βιβλία που έχει γράψει αφορά το θέμα του καθεστώτος των νήσων του Αιγαίου το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων και έχει απασχολήσει κορυφαίους νομικούς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, ενώ έχει γίνει αντικείμενο διεθνούς σχολιασμού αλλά και μαθημάτων σε μεγάλα ξένα πανεπιστήμια.

Το βιβλίο του που έχει τίτλο "Το νομικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου", ουσιαστικά είναι μια μελέτη η οποία βασίζεται σε πληθώρα νομικών κειμένων και μελετών, εκτίθενται αρχικώς οι τουρκικές απόψεις (οι οποίες συχνά είναι περισσότερες της μίας), και ακολούθως παρατίθενται οι ελληνικές θέσεις αλλά και το τι ακριβώς ισχύει, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel