Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αγιασμός ενάρξεως Κατηχητικών στη Λήμν

the roots web banners 06

Αγιασμός ενάρξεως Κατηχητικών στη Λήμν
21.10.2022 | 12:12

Αγιασμός ενάρξεως Κατηχητικών στη Λήμν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου ο εναρκτήριος Αγιασμός των Κατηχητικών Σχολείων, των Νεανικών Συνάξεων και των κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως μας για το νέο κατηχητικό έτος.

Το παρόν έδωσαν κληρικοί της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι κατηχητές και οι μαθητές με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Μετά από το πέρας της ιεράς ακολουθίας, ο  Ποιμενάρχης  καλωσόρισε εγκάρδια τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς και απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής.

Ο Σεβ. αφού αναφέρθηκε στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, στην γενικότερη σύγχυση, στην πνευματική και ηθική κατάπτωση καθώς και στην απογοήτευση και στον αποπροσανατολισμό που επικρατεί στην κοινωνία μας, τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επανευαγγελισμό των πιστών και κατάθεση ζωντανής μαρτυρίας του ορθοδόξου βιώματος.

Σημείωσε ακόμη, ότι μόνο η Εκκλησία μας με την πάντοτε επίκαιρη, αψευδή και ζωντανή διδασκαλία της και τον τρόπο ζωής που προβάλλει, έχει τη δυνατότητα να ενδυναμώνει και να ανατροφοδοτεί πνευματικά το σύγχρονο άνθρωπο, προσφέροντας νέες προοπτικές και νόημα στη ζωή του.

Κλείνοντας, με αφορμή την παραβολή του Καλού Σπορέως, η οποία αναγνώσθηκε στην Εκκλησία μας την προηγούμενη Κυριακή, σημείωσε ότι ο Θεός είναι ο Σποριάς και η αλήθειά Του ο σπόρος στην ιστορία, που θα πέφτει σε πρόθυμες καρδιές, σε επιφανειακά ενδιαφερόμενες και σε πέτρινες, στις οποίες δεν μπορεί να καρποφορήσει ποτέ. Οι ιερείς διευκρίνισε είναι τα όργανα του Θεού, τα οποία διακονούν την προετοιμασία και τον καθαρισμό των ψυχών.

Στη συνέχεια, ο Σεβ. έδωσε το λόγο στον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς , Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αναστάσιο Σαργέντη. Ο π. Αναστάσιος αφού παρουσίασε το πρόγραμμα, το όραμα και τους στόχους της φετινής κατηχητικής χρονιάς, ζήτησε την πατρική ευλογία και καθοδήγηση του Σεβ.  στο βαρυσήμαντο αυτό έργο και στην προσπάθεια που καταβάλουν οι ιερείς και όλα τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος.

Τέλος, ο Σεβ. εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς τους παρόντας κληρικούς, τους κατηχητές και όλα τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος για την πρόθυμη διάθεσή τους και την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν και επαίνεσε τόσο τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και μεριμνούν για την πνευματική ανατροφή τους, όσο και τους μαθητές, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες σταθερά προσέρχονται στον κατηχητικό χώρο, μέσα στον οποίο βρίσκουν την αλήθεια που χαρίζει πληρότητα και νόημα στην ύπαρξή τους και χαρά στην καθημερινότητά τους, αφού δεν τρέφονται από την παραπληροφόρηση, τη σκοπιμότητα, τις ιδεοληψίες και τα ξυλοκέρατα της ζωής.

 
  
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel