Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Βελόπουλου για τη «Διαμαρτυρία των αλιέων της Λήμνου για τις τιμές των καυσίμων»

the roots web banners 06

Ερώτηση Βελόπουλου για τη «Διαμαρτυρία των αλιέων της Λήμνου για τις τιμές των καυσίμων»
02.11.2022 | 14:13

Ερώτηση Βελόπουλου για τη «Διαμαρτυρία των αλιέων της Λήμνου για τις τιμές των καυσίμων»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση αναφέρει:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως ενημερωθήκαμε, αλιείς της Λήμνου διαμαρτύρονται για τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο, δεδομένου ότι στα νησιά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Εκ του δεδομένου αυτού, οι διαδρομές για ψάρεμα έχουν περιοριστεί στο μισό και εξαιτίας συμπληρωματικά της γενικότερης ακρίβειας που βιώνουν στα νησιά και ιδίως στα είδη πρώτης ανάγκης. Απότοκος της εκτόξευσης της τιμής του πετρελαίου στα νησιά είναι να κρατάνε συχνά δεμένα οι επαγγελματίες αλιείς τα καΐκια στα λιμάνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως εκθέτουν οι αλιείς Λήμνου, όσον αφορά την τιμή πετρελαίου, είναι το δεδομένο ότι, ενώ στη Λήμνο κυμαίνεται στην αντλία η αξία του λίτρου του πετρελαίου στα 2,40 ευρώ, στην ενδοχώρα η τιμή αυτήν την περίοδο δεν ξεπερνάει τα 2 ευρώ μεσοσταθμικά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Δεδομένου ότι οι τιμές του πετρελαίου για τους αλιείς Λήμνου θεωρούνται δυσβάστακτες (ακριβότερες οι τιμές πετρελαίου σε σχέση με την αξία των αλιευμάτων), προτίθεστε όπως γενναιόδωρα οικονομικά ενισχύσετε τους αλιείς της Λήμνου, καθώς και τους αλιείς όσων νησιών οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται στα επίπεδα της Λήμνου;

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel