Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
17.11.2022 | 14:05

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και πρώην Πρύτανης του Eθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη, για την 49η Επέτειο Εξέγερσης Νεολαίας και Λαού στο Πολυτεχνείο το 1973 και κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο του Λέσβιου νεκρού Μιχάλη Μυρογιάννη.

DSC 0710

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα Πανάγος Κουφέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Απόστολος Αλατζάς.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Σήμερα είναι ημέρα μνήμης των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 και οδήγησαν στη πτώση του 7ετούς δικτατορικού καθεστώτος . Είναι ημέρα τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου και όσους αγωνίστηκαν με σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εμπνέοντας με τη θυσία και τον αγώνα τους για μία Ελλάδα δημοκρατική , ελεύθερη, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το σύνθημα «το Πολυτεχνείο Ζει» γράφεται ακόμα στους τοίχους και μας μιλά για την ιστορία του, ως χώρο αγώνα και θυσίας για τη Δημοκρατία με πρωταγωνιστές τους νέους της εποχής. Τους νέους που καλούνται και σήμερα να γράψουν μία νέα ελπιδοφόρα ιστορία για τη χώρα και μας δείχνουν τα σημάδια της αξίας τους καθημερινά στο στίβο της Γνώσης , της Εκπαίδευσης και ως αγωνιστές της ζωής. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η Νεολαία των νέων οραμάτων για μία νέα Ελλάδα , εξέχων μέλος της Διεθνούς Κοινότητας. »

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018