Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Σε πορεία πλήρους απαξίωσης το Νοσοκομείο Λήμνου»

banner roots

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Σε πορεία πλήρους απαξίωσης το Νοσοκομείο Λήμνου»
18.11.2022 | 14:27

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Σε πορεία πλήρους απαξίωσης το Νοσοκομείο Λήμνου»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Νοσοκομείου ρίχνοντας τα βέλη του τόσο στη Διοίκηση του υγειονομικού ιδρύματος όσο και στο Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ανακοίνωση της παραίτησης του ενός από τους δυο χειρουργούς  του Νοσοκομείου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο νησί (ή μήπως όχι;). Πολλοί συμπολίτες μας έσπευσαν να εκφράσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη στήριξή τους στον συγκεκριμένο γιατρό εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία τους για τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλλει την παραίτηση του.

Βέβαια και πριν κάποιους μήνες ο ίδιος γιατρός φαίνεται ότι και πάλι ήταν έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του, η οποία στο τέλος απετράπη. Μήπως τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι; Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο μας και πως αυτό διοικείται όταν ο ένας μετά τον άλλον φεύγουν οι γιατροί και οι πολίτες αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται για περίθαλψη εκτός του νησιού; Γιατί στο διάστημα που η σημερινή διοίκηση ασκεί τα καθήκοντά της δεν έχει προστεθεί καμία νέα ειδικότητα ενώ και σε καμία από τις υπάρχουσες ειδικότητες δεν υπήρξε σημαντική αύξηση των υπηρετούντων;

Για να βρούμε απάντηση στα ερωτήματα αυτά πρέπει να δούμε την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής για την υγεία, η οποία έχει ως ακρογωνιαίο λίθο και αποκλειστικό σκοπό την απαξίωση του δημόσιου Νοσοκομείου και του ΕΣΥ και την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία. Για τη σημερινή κυβέρνηση η υγεία αποτελεί ένα ακόμα πεδίο για επιχειρηματική δραστηριότητα, αδιαφορώντας για την υγειονομική ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου μαζί με τους κατοίκους του νησιού μας παλεύει για ένα Νοσοκομείο που θα αποτελεί αξιόπιστη δευτεροβάθμια δομή υγείας, με ανεπτυγμένες νέες ιατρικές υπηρεσίες και με τον αντίστοιχο απαραίτητο εξοπλισμό.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  1. Έγκριση Οργανισμού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για υπηρεσίες δημόσιας υγείας προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.
  2. Στελέχωση του Γ. Ν. – Κ.Υ. Λήμνου με γιατρούς των ειδικοτήτων που θα καθορίζει ο νέος οργανισμός και με το απαραίτητο νοσηλευτικό-διοικητικό -τεχνικό προσωπικό.
  3. Παροχή κινήτρων (οικονομικά, διοικητικά, επιστημονικά) για την προσέλευση και παραμονή των γιατρών στις νησιωτικές δομές υγείας.
  4. Στελέχωση των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων Μούδρου και Αγίου Ευστρατίου, με τις ιατρικές ειδικότητες που προβλέπονται.
  5. Στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων, Μύρινας, Κοντοπουλίου, Ατσικής και Πορτιανού, ώστε να υπάρχει καθημερινή παρουσία Αγροτικών Ιατρών σε αυτά για την εξυπηρέτηση κυρίως των ηλικιωμένων της περιοχής ευθύνης τους.
  6. Δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδές σε κεντρικά νησιά του Αιγαίου έτσι ώστε με σύγχρονα πτητικά μέσα και με ειδικευμένο προσωπικό να καλύπτουν ολόκληρο το Αιγαίο.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel