Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πολιτιστικός Σύλλογος Κάσπακα: «Όσες πόρτες κι αν μας κλείσουν δε θα μας εγκλωβίσουν!»

banner roots

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάσπακα: «Όσες πόρτες κι αν μας κλείσουν δε θα μας εγκλωβίσουν!»
20.03.2023 | 21:43

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάσπακα: «Όσες πόρτες κι αν μας κλείσουν δε θα μας εγκλωβίσουν!»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

«Βρήκαν την πόρτα σφαλιστή και τα κλειδιά παρμένα» οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου του Κάσπακα, στον χώρο στον οποίο συναντιούνται και συνεδριάζουν εδώ και χρόνια.

Μάλιστα, στην ανάρτηση που έκανε νωρίτερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Σε καμιά περίπτωση δε θα μπούμε στη λογική της κλειδαρότρυπας ούτε του χαλασμένου τηλεφώνου για το τι πώς και γιατί έγινε η αλλαγή κλειδαριάς στο παλιό σχολείο, ξαφνικά, χωρίς καμιά ενημέρωση και μέσα στη νύχτα.  Δεν είναι κάτι που μας ταιριάζει, τ’ αφήνουμε σε άλλους αυτά, που τα καταφέρνουν μια χαρά. Κάνουμε ξεκάθαρο όμως ότι δε θα ανεχτούμε συμπεριφορές που δείχνουν ότι ορισμένοι θεωρούν τους δημοτικούς χώρους τσιφλίκι τους. Σεβόμαστε τον χώρο που είναι πληρωμένος απ’ την τσέπη μας, από τους φόρους, και θα είχε ρημάξει αν δεν ήμασταν εκεί!

Όσες πόρτες κι αν μας κλείσουν δε θα μας εγκλωβίσουν!».

Απ’ ό,τι φαίνεται ο Δήμος Λήμνου, για άγνωστο λόγο και απροειδοποίητα, άλλαξε κλειδαριά στο παλιό σχολείο με αποτέλεσμα την αντίδραση του Συλλόγου.

Ολόκληρη η δημοσίευση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Κάσπακα!

«Σύλλογος μαζικός, δημιουργικός, ανοιχτός για όλους!

Σαν νεοεκλεγμένο Δ.Σ. νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε σκέψεις και ιδέες για το σύλλογο, το περιεχόμενο του και τη συνέχεια της δράσης του.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι ο σύλλογος μας να συνεχίσει να είναι το αποκούμπι πρώτα και κύρια της νεολαίας αλλά και όλου του χωριού. Επιδιώκουμε να κάνουμε δράσεις που θα μας βοηθούν να κάνουμε βήματα, να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, να πηγαίνουμε ένα μπόι ψηλότερα κάθε φορά. 

Με εκδηλώσεις που θα αγγίζουν και θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι, που θα δίνουν συνέχεια στη παράδοση όπως το καρναβάλι που έγινε με μεγάλη επιτυχία κατά κοινή ομολογία και συμμετείχαν πάνω από 50 συγχωριανοί μας όλων των ηλικιών.

Με εκδηλώσεις που θα συμβάλουν στην συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, όπως ήταν η συλλογή τροφίμων και ρούχων για τους σεισμόπληκτους γείτονες της Τουρκίας και της Συρίας που και εκεί η ανταπόκριση του χωριού μας ήταν συγκλονιστική.

Με τα γλέντια μας, όπως αυτό που ετοιμάζουμε για τις 24 Μάρτη.

Θέλουμε ο χώρος που στεγάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο σύλλογος μας, να δίνει το έναυσμα για χόμπι όπως η μουσική, ο χορός, η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και άλλα.

Ένα χώρο που μαζί όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς του χωριού θα μοιράζονται αρμονικά, όπως γινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα, που θα δίνει ζωντάνια και διέξοδο στο χωριό μας.

Υ.Γ. Σε καμιά περίπτωση δε θα μπούμε στη λογική της κλειδαρότρυπας ούτε του χαλασμένου τηλεφώνου για το τι πώς και γιατί έγινε η αλλαγή κλειδαριάς στο παλιό σχολείο, ξαφνικά, χωρίς καμιά ενημέρωση και μέσα στη νύχτα.  Δεν είναι κάτι που μας ταιριάζει, τ’ αφήνουμε σε άλλους αυτά, που τα καταφέρνουν μια χαρά. Κάνουμε ξεκάθαρο όμως ότι δε θα ανεχτούμε συμπεριφορές που δείχνουν ότι ορισμένοι θεωρούν τους δημοτικούς χώρους τσιφλίκι τους. Σεβόμαστε τον χώρο που είναι πληρωμένος απ’ την τσέπη μας, από τους φόρους, και θα είχε ρημάξει αν δεν ήμασταν εκεί!

Όσες πόρτες κι αν μας κλείσουν δε θα μας εγκλωβίσουν!»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το