Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελληνικής δημοκρατίας: Μια τριλογία-Πολιόχνη»

banner roots

ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελληνικής δημοκρατίας: Μια τριλογία-Πολιόχνη»
25.05.2023 | 21:34

ΓΕΛ Μούδρου: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελληνικής δημοκρατίας: Μια τριλογία-Πολιόχνη»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ολοκληρώθηκε  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι δημοκρατικοί θεσμοί τηςΕλληνικής Δημοκρατίας: Μια τριλογία-Πολιόχνη» για φέτος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες μελέτησαν τη δομή, τη λειτουργία και την ηθική του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας και τις ρίζες του στον διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό. Το πρόγραμμα αυτό άρχισε να πραγματοποιείται κατά το σχολικό έτος 2022-2023 σε δέκα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης με συντονισμό από το Γενικό Λύκειο Μούδρου. Οι κυριότερες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθες:

1. Δημιουργία εικαστικού έργου σε μολυβοκάρβουνο με την κάτοψη της Πολιόχνης, που δωρήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη μαθήτρια Κριστιάνα Σέχου.

2. Επίσημη επίσκεψη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και ξενάγηση στους χώρους της.

3. Επίσημη συνάντηση με την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, κατά την επίσημη επίσκεψη της στη Λήμνο.

4. Επίσημη επίσκεψη στο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και συνάντηση με τον Γ.Γ. του Ιδρύματος καθηγητή κ. Χατζηβασιλείου.

5. Επιτόπια μελέτη και έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης.

6. Συνάντηση και ενημέρωση για επιστημονικά θέματα με τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Λαμπρινουδάκη στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.

7. Συνάντηση και ενημέρωση για επιστημονικά θέματα με την αρχαιολόγο κ. Ταμπακοπούλου στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης.

8. Επίσημη επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και παρακολούθηση συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια.

9. Παρουσία στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή κ. Πλάντζου “Το χρονικό της Λήμνου” στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή στην Αθήνα.

10. Συνάντηση εργασίας στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού με την υπεύθυνη της Υπηρεσίας πολιτιστικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων των Αρσακείων Σχολείων κ. Λαμπρινουδάκη και την φιλόλογο κ. Φαραντούρη για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος.

Σήμερα παραδόθηκαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στις παραπάνω δράσεις στην ομάδα έργου της Γ' τάξης. Αποτελείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες: Κριστιάνα Σέχου, Μαρία Κιουρανάκη, Δήμητρα Άντων, Παυλίνα Άντον, Αποστολία Ειρήνη Λαγού, Πηνελόπη Κωνσταντίνα Τραμουντάνη και Μάριο Φίκαρη. Υπεύθυνη υλοποίησης για το σχολείο η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Λυμπέρη, σε συνεργασία με τον διευθυντή κ. Στυλιανό Καραγιάννη και την εκπαιδευτικό Αγγλικής Φιλολογίας κ. Χρυσούλα Μέρμηγκα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εθελοντικής δραστηριότητας, οι μαθήτριες της Α' τάξης Αγγελική Μπιζαδέλλη και Γεωργία Μαυροφοράκη αποτύπωσαν όψεις της Πολιόχνης σε εικαστικό έργο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel