Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Οι μελλοντικές δράσεις του Πανεπιστημιακού Τμήματος του νησιού σε κοινωνικά, εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά θέματα στη Λήμνο»

the roots web banners 06

«Οι μελλοντικές δράσεις του Πανεπιστημιακού Τμήματος του νησιού σε κοινωνικά, εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά θέματα στη Λήμνο»
26.05.2023 | 12:10

«Οι μελλοντικές δράσεις του Πανεπιστημιακού Τμήματος του νησιού σε κοινωνικά, εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά θέματα στη Λήμνο»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Οι μελλοντικές δράσεις του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε κοινωνικά, εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά θέματα στη Λήμνο» πραγματοποιήθηκε χτες, 25 Μαΐου 2023, στο Γαροφαλλίδειο Αμφιθέατρο, η οποία οργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου.

349760059 1398757324248359 150227258137795069 n

Η δημοτική παράταξη «Νίκη για τη Λήμνο» με επικεφαλής την Ελεονώρα Γεώργα, αναφέρει σχετικά:

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν οι θετικές αλλαγές που έλαβαν χώρα την τελευταία τριετία τόσο στον αριθμό και την ποιότητα του διδακτικού προσωπικού όσο και στον εκσυγχρονισμό του προγράμματος σπουδών. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα νέα μέλη του Τμήματος, τα οποία μας συστήθηκαν και να διαπιστώσουμε το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των βιογραφικών τους. Ενημερωθήκαμε για την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων και το υψηλότατο ποσοστό απορρόφησής τους από γνωστές εταιρείες του διατροφικού κλάδου.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος και οι εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου αναφέρθηκαν και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην αποχώρηση του Τμήματος από τη Λήμνο. Το κτιριακό για τις υποδομές του Τμήματος, το στεγαστικό για τις φοιτητικές εστίες και η επιδίωξη για μια ακόμη πιο ομαλή και εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ του Τμήματος και της Δημοτικής Αρχής τέθηκαν μετ’ επιτάσεως.

Επίσης ζητήθηκε η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την περαιτέρω στήριξη του Τμήματος, το οποίο με τη σειρά του είναι διαθέσιμο να προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο μας. Αυτό περιλαμβάνει την επίδειξη της προστιθέμενης αξίας που το Τμήμα μπορεί να φέρει στο επιχειρηματικό περιβάλλον και τη συμβολή του στην προβολή της Λήμνου μέσω της καινοτομίας δημιουργώντας προοπτική για μια αμοιβαία ευεργετική σχέση.

Είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε αυτή τη σχέση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφίδρομα κέρδη για το Τμήμα και τις επιχειρήσεις του νησιού μας. Η θέση μας και η δέσμευσή μας ως Δημοτική Παράταξη και ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών είναι ότι θα εργαστούμε στην κατεύθυνση της στήριξης του Τμήματος με στόχο την παραμονή του στον τόπο μας και θα διεκδικήσουμε, σε συνεργασία με κάθε φορέα, την επίλυση των άμεσων προβλημάτων που απασχολούν τους διδάσκοντες και τους φοιτητές.

Την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ και την Ελεονώρα Γεώργα εκπροσώπησε στην ημερίδα ο πρώην αντιδήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μπουλώτης .

349999425 797177152056258 3094077456156117475 n

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel