Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέες βολές Λούκα κατά Μαρινάκη αυτή τη φορά με αιχμή το Γυμνάσιο Μύρινας

the roots web banners 06

Νέες βολές Λούκα κατά Μαρινάκη αυτή τη φορά με αιχμή το Γυμνάσιο Μύρινας
15.09.2023 | 21:51

Νέες βολές Λούκα κατά Μαρινάκη αυτή τη φορά με αιχμή το Γυμνάσιο Μύρινας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Επικρίσεις του υποψήφιου Δημάρχου Λήμνου Θωμά Λούκα κατά του νυν Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, με αιχμή την μη αποκατάσταση των ζημιών στο Γυμνάσιο Μύρινας μετά τον σεισμό του Μαΐου του 2014.

Ο κ. Λούκας κατηγορεί για αναποτελεσματικότητα τον Δήμαρχο Λήμνου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι εννιά τα χρόνια που το Γυμνάσιο της Μύρινας περιμένει την αναστήλωση του μετά τον σεισμό της 24 Μαΐου 2014».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Λούκα:

Η ενασχόληση με τα προβλήματα της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού αποτελεί την κορωνίδα των προτεραιοτήτων ενός κράτους που θέλει να λέγεται ευνομούμενο. Αντίστοιχες πρέπει να είναι και οι έγνοιες μιας τοπικής κοινωνίας που θέλει να επικαλείται πως ενδιαφέρεται για το ευζείν των πολιτών της.

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι εννιά τα χρόνια που το Γυμνάσιο της Μύρινας περιμένει την αναστήλωση του μετά τον σεισμό της 24 Μαΐου 2014.

Πλέον, έχει να μετρά και τις ζημιές που προκύπτουν από την εγκατάλειψη. Γιατί ντουβάρια χωρίς να κατοικούνται από ψυχές δεν στέκουν για πολύ.

Να θυμίσουμε ότι κατόπιν έντονων οχλήσεων του τότε Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι το έργο θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 (δεν είναι λάθος η ημερομηνία)!!!

Η παράταξή μας, με παρέμβαση στα ΜΜΕ τον Ιανουάριο του 2023, είχε ρίξει φως σε όλη την παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί. Όλα δυστυχώς, συνέτειναν στο γεγονός ότι η αναποτελεσματικότητα είναι για ακόμα μια φορά απότοκος της αδυναμίας κάποιων λίγων ανθρώπων να ακολουθήσουν τις διαδικασίες. Και δεν θα μας ενοχλούσε καθόλου όλο αυτό, αν η ανεπάρκεια αυτών δεν είχε αντίκτυπο στις ζωές των παιδιών μας, τα οποία ακόμα κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ.

Ένα κτήριο που οι πρόγονοί μας το ανέγειραν εντός 5ετίας με την τεχνολογία της εποχής του 1920, εμείς δεν είμαστε ικανοί σε 8 χρόνια να αποκαταστήσουμε τις ζημιές από ένα σεισμό.

Γνωρίζοντας από διαδικασίες και ξέροντας πλέον που έχουν γίνει τα λάθη,  ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι δεν θα χαθεί άλλος χρόνος!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το