Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κ. Μουτζούρης από τη Λήμνο: «Η Περιφέρεια μας 5η στην απορροφητικότητα»

the roots web banners 06

Κ. Μουτζούρης από τη Λήμνο: «Η Περιφέρεια μας 5η στην απορροφητικότητα»
18.09.2023 | 09:20

Κ. Μουτζούρης από τη Λήμνο: «Η Περιφέρεια μας 5η στην απορροφητικότητα»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τα εγκαίνια του εκλογικού του γραφείου, πραγματοποίησε εχθές το βράδυ, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου και ξανά διεκδικητής του θώκου, Κώστας Μουτζούρης.

Ο κ. Μουτζούρης ξεκίνησε τη σύντομη τοποθέτησή του με αναφορά στα γεγονότα και τις καταστροφές της Θεσσαλίας λέγοντας: «Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον λαό της Θεσσαλίας.   

Σε οποιαδήποτε χώρα, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, όπου κι αν συνέβαινε αυτό, δεν θα ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί αυτή η κακοκαιρία. 

Είναι η κλιματική κρίση που δημιουργεί όλο και πιο πολλά τέτοια φαινόμενα. 

Είμαστε τυχεροί που η κακοκαιρία δεν έστριψε λίγο ανατολικότερα, αλλιώς θα είχαμε κι εμείς τα ίδια προβλήματα. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα». 

Στη συνέχεια ο κ. Μουτζούρης, ανέφερε πως «το 2019, αν και το επιδιώξαμε, δεν ήμασταν εμείς οι εκλεκτοί της ΝΔ. Τώρα, τη 2η φορά, είναι επιλογή μας να είμαστε ανεξάρτητοι. Γιατί διαπιστώσαμε οτι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει πολλά να κάνει με την κεντρική πολιτική σκηνή».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μουτζούρης, χαρακτήρισε αξιόλογο τον βασικό αντίπαλο του (χωρίς να  κατονομάσει τον κ. Στεφανή) και δήλωσε πως «είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια πολύ καλή εκλογική μάχη».

Άλλα σημεία της ομιλίας Μουτζούρη:

  • «Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν εινα τα έργα, είναι η παρατηρούμενη και πάλι επέλαση των μεταναστών. Στη Λέσβο έχουν συσσωρευτεί ήδη 4.500 μετανάστες» 
  • «Είμαστε περήφανοι γιατί ο τουρισμός στη Λήμνος γνωρίζει άνθηση, έχουμε όμως πρόβλημα με τον αριθμό των καταλυμάτων. Το πρόβλημα της Λήμνου σε ότι αφορά τον τουρισμό είναι τα καταλύματα. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός τους, γιατί  δεν επαρκούν να φιλοξενήσουν όλους όσους θέλουν να έρθουν εδώ. Ελπίζω σύντομα να καλυφθεί αυτό το κενό». 
  • «Πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση, γιατί αν δεν υπάρχει, το σύστημα μπλοκάρει. Είναι ευκαιρία τώρα να πάμε μπροστά διάφορα θέματα γιατί είναι η απαρχή του ΕΣΠΑ».
  • «Μπορέσαμε να απορροφήσουμε πολλά κονδύλια από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και από 12οι στην απορροφητικότητα μπορέσαμε να καταστούμε 5οι».
  • «Σχεδιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ, και καταφέραμε να πάρουμε 395 εκατομμύρια, ενώ το προηγούμενο ΕΣΠΑ ανέρχονταν στα 240 εκατομμύρια. Ευχαριστούμε την ευρωπαϊκή ένωση και την κυβέρνηση». 
  • «Το πρόβλημα δεν είναι στα χρήματα. Διάθεση να υπάρχει και ώριμες μελέτες. Έχουμε ζητήσει από τον Δήμο Λήμνου να μας υποβάλει προτάσεις για νέα έργα, όποιες προτάσεις έρθουν από τον δήμο, θα ενταχθούν. Θα έχουμε πολλά λεφτά. Κανείς δεν πρέπει να ισχυριστεί ότι τα λεφτά θα αποτελέσουν φρένο». 

Στη συνέχεια και λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής βραδιάς, τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και απευθυνόμενοι προς τον συγκεντρωμένο κόσμο, έκαναν από έναν σύντομο χαιρετισμό.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Μουτζούρη:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel