Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος στη Vogue
Η Λήμνος στη Vogue
19.09.2023 | 14:22

Η Λήμνος στη Vogue

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Λήμνο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ο φωτογράφος Μιχάλης Παππάς, ο οποίος συνεργάζεται τόσο με την ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή», όσο και με διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικό “Vogue”.

Η Λήμνος, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Μιχάλη κι έτσι ένα από τα προτζεκ του, που φιλοξενήθηκαν στην ιστοσελίδα της “Vogue”, αφορά τη Λήμνο. Η φωτογράφιση έγινε με τη βοήθεια της οικογένειας του Μανώλη Γκαράλη και τον ΜΕΣ "Άγιος Δημήτριος".

papas

Ο ίδιος γράφει στη σελίδα του στο Instagram

Ελλάδα. Αιγαίο πέλαγος. Λήμνος. Η κυρία του χωριού Άγιος Δημήτριος με την τοπική φορεσιά. 2023.

Το “Mitos Project” ξεκίνησε το 2019 και είναι ένα διαρκές εθνογραφικό αφιέρωμα που εστιάζει στις τοπικές ενδυμασίες σε όλη την Ελλάδα.

Το νήμα παίρνει συμβολικές διαστάσεις και επιδιώκει να αναδείξει τη λαϊκή κουλτούρα και τη λαϊκή τέχνη σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον είναι το υπόβαθρο που συνδέεται με τα «κοστούμια» ενώ πρωταγωνιστές είναι πάντα οι άνθρωποι.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του φωτογραφικού έργου έγκειται στη σύγχρονη όψη του, μέσα από τους ανθρώπους που κράτησαν τα ρούχα τους ως κειμήλια και τα παραδίδουν στην επόμενη γενιά, ενώ τα χρησιμοποιούν σε εθιμικές και εορταστικές εκδηλώσεις, ανανεώνοντας τους μηχανισμούς της παράδοσης ως διαδικασία”.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το