Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δημήτρης Μαρινάκης: «Το ψηφοδέλτιο μας από την πρώτη Κυριακή θα φέρει προοπτική στη Λήμνο. Το πιστεύω!!»
Δημήτρης Μαρινάκης: «Το ψηφοδέλτιο μας από την πρώτη Κυριακή θα φέρει προοπτική στη Λήμνο. Το πιστεύω!!»
24.09.2023 | 22:03

Δημήτρης Μαρινάκης: «Το ψηφοδέλτιο μας από την πρώτη Κυριακή θα φέρει προοπτική στη Λήμνο. Το πιστεύω!!»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πραγματοποιήθηκαν εχθές Κυριακή (24/9), τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΑΣ», Δημήτρη Μαρινάκη.

Πρόκειται για το ένα εκ των δυο εκλογικών κέντρων που διαθέτει η παράταξη του κ. Μαρινάκη, αυτό στο Λιβαδοχώρι, ενώ τα εγκαίνια του αντίστοιχου στη Μύρινα, θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. 

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, ο κ. Μαρινάκης, μίλησε για όλα. Απάντησε σε μέρος της κριτικής που δέχεται, επιτέθηκε στους συνυποψηφίους του κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν πρόταση για τη Λήμνο, ενώ επιχείρησε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έγιναν όλα σωστά  επί της θητείας του αναφέροντας ως εμπόδια την απλή αναλογική και τον Covid 19. Ζήτησε δε, την ψήφο των πολιτών της Λήμνου και την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, ακριβώς για να πράξει όσα δεν έγιναν μέχρι τώρα. 

Ενδεικτικά, σημεία του λόγου του κ. Μαρινάκη:

«Δεχτήκαμε  μια  κριτική οτι η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Μαρινάκη είναι μέχρι τον άγιο Δημήτριο. Αποδείξαμε όμως εμείς τα 9 αυτά χρόνια τι έχουμε κάνει για την υπόλοιπη Λήμνο». 

«Δεν λέμε ότι προλάβαμε να τα κάνουμε όλα. Δεν είναι εύκολη η υπόθεση να ασχολείσαι με τα κοινά. Κι αν ορισμένοι θεωρούν ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, πλανώνται οικτρά. Ειναι πολύ δύσκολο το αυτοδιοικητικό έργο. Κι είναι δύσκολο γιατί λείπουν δυο βασικά συστατικά. Λείπει προσωπικό και λείπουν κι οι πόροι που είναι μειωμένοι. 

Οι μνημονιακές επιβολές γύρισαν πολλά χρόνια πίσω την ΤΑ. Εμείς όμως έχουμε έναν νοικοκυρεμένο δήμο. Είμαστε ένας εύρωστος Δήμος γιατί εσείς μπορείτε και πληρώνετε το αντοποδοτικό τέλος, γιατί κι εμείς μπορούμε να κάνουμε μια σωστή και ορθολογική διαχείριση. 

Καταφέραμε και δεν αναπροσαρμόσαμε όλα αυτά τα χρόνια τα δήμοτικα τέλη, πράγμα που ειναι πολύ σημαντικό».

«Προσπαθώ να ακούσω προτάσεις απο όσους διεκδικούν την ψήφο του κόσμου, δεν ακούω τίποτα. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση από αυτήν της δικής μας δημοτικής αρχής για την οποία λένε κάποιο ότι πρέπει να αλλάξει. Ε, ούτε η δημοτική αρχή θα αλλάξει ούτε ο δήμαρχος. 

Αυτή τη φορά θα μπορούμε να λειτουργήσουμε το δήμο μας όπως πρέπει».

«Οι λοιπές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν μια διαφορετική πρόταση από τη δική μας. Δεν το έκαναν σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν τόλμησαν να καταθέσουν μιια διαφορετική πρόταση. Εκείνοι είχαν την πλειοψηφία. Εμείς ήμασταν έντεκα (11), εκείνοι δεκαέξι (16). Παρ όλα αυτά δεν ήρθε μια διαφορετική πρόταση αυτά τα τέσσερα χρόνια και τώρα ξαφνικά λένε οτι ο δήμαρχος ψεύδεται  και παρουσιάζει έργα που δεν υπάρχουν. Αν ειναι δυνατόν. Αν ειναι δυνατόν να προσπαθούν να παραπλανήσουν έτσι τον λημνιακό λαό». 

«Θα πορευτούμε κ αυτη τη φορά όπως έχουμε μάθει να πορευόμαστε με ήθος και αξιοπρέπεια, με διαφάνεια και αξιοκρατία. Ας βγει κάποιος να μας κατηγορήσει για το αντίθετο». 

« Κι αν μου πουν “Δήμαρχε, υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν τα εχεις πάει καλά”, θα απαντήσω, “προφανώς”. Γι αυτο ξαναζητάμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας, για να διορθώσουμε όσα δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά τα χρόνια που ήταν δύσκολα. Την λέξη “καραντίνα” δεν θα την ξεχάσει κανείς, ούτε την λέξη “εγκλεισμό”. Και η απλή αναλογική ήταν πρόβλημα». 

«Όσοι διεκδικούν τον Δήμο, θεωρούν τι η καθημερινότητα ειναι αυτονοήτη. Δεν είχαν ασχοληθεί οι προηγούμενοι Δήμαρχοι από μας όσο έπρεπε. Όσο έχουμε ασχοληθεί εμείς με την καθημερινότητα, δεν το έχει κάνει κανείς». 

«Ο Δημήτρης Μαρινάκης κι όσοι ειναι δίπλα του έχουν ένα μοναδικό χάρισμα. Δεν έχουν έπαρση και λειτουργούν με μεγάλη ταπεινότητα. Αυτό μας το έχουν αναγνωρίσει οι συνδημότες μας». 

«43% θέλει η ομάδα μας για να μπορέσουμε να τελειώνουμε απο την 1η Κυριακή».

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel