Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη δημοσιότητα η εκλογική διακήρυξη της ΛΑΣ για Δήμο και Περιφέρεια

the roots web banners 06

Στη δημοσιότητα η εκλογική διακήρυξη της ΛΑΣ για Δήμο και Περιφέρεια
25.09.2023 | 09:06

Στη δημοσιότητα η εκλογική διακήρυξη της ΛΑΣ για Δήμο και Περιφέρεια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στη δημοσιότητα έδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου με επικεφαλής τον Κώστα Μαδύτινό και η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου με επικεφαλής την Αγλαΐα Κυρίτση την εκλογική τους διακήρυξη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

                                                                

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι, αγρότισσες/ες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας, έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Λήμνου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης, απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις, να συναντηθούμε στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος.

Δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές ή περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους, που όμως στηρίζονται από αυτά τα κόμματα.

Δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.

Μας επιβάλλουν :

 • Φόρους, δημοτικά τέλη, πρόστιμα, χαράτσια.
 • Περιστασιακή δουλειά με 2μηνες-5μηνες συμβάσεις, μπλοκάκια, εκ περιτροπής εργασία και μας κρατούν όμηρους με προεκλογικούς εκβιασμούς και ρουσφέτια.

 

Τόσο ο συνδυασμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όσο και οι άλλοι συνδυασμοί, που αυτοπροσδιορίζονται ως «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί», δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Πολιτική που δίνει ζεστό χρήμα σε τράπεζες, επιχειρηματικούς ομίλους και εφοπλιστικές εταιρείες (προνόμια, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές) και που οδηγεί σε μέτρα σε βάρος του λαού. Έχουν υποταχθεί στην πολιτική του «εμείς εφαρμόζουμε το νόμο». Έχουν αποδεχθεί τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους συμβασιούχους με μισθούς ψίχουλα, την «κοινωφελή εργασία» και τα προγράμματα ΟΑΕΔ. Έχουν αποδεχθεί τους νόμους που καταργούν τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων και των Περιφερειών και τις μετατρέπουν σε μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, θα μας πουν :

«ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑ; ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕ!» «ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ; ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕ!»

«ΘΕΛΕΙΣ ΝΕΡΟ; ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕ!» «ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ; ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕ!» «ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ; ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕ!»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

 

Ø  Με δεκάδες παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της στα Δημοτικά Συμβούλια που μετέφεραν τις διεκδικήσεις των κατοίκων και τα αιτήματα σωματείων και συλλόγων του νησιού μας.

Ø  Με προτάσεις για μείωση των δημοτικών φόρων και τελών τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας, όσο και μετά απ’ αυτήν, καθώς και για μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στον Δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες. (απορρίφθηκαν από όλους τους δημοτικούς συμβούλους που σήμερα είναι υποψήφιοι και στους τρεις άλλους συνδυασμούς).

Ø  Με τη συμβολή των υποψηφίων της, στους αγώνες που έγιναν στο νησί για τις συγκοινωνίες, το νοσοκομείο και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για σχολικά κτήρια σύγχρονα και ασφαλή για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου του νησιού από καταστροφικές επενδύσεις (φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα κλπ).

Ø  Ήταν μπροστά σε κάθε αγώνα σε κάθε κινητοποίηση που διοργανώθηκε στο νησί μας.

Ø  Ήταν καθοριστική η συμβολή μας στις αποφάσεις για ίδρυση και λειτουργία 3ου Παιδικού Σταθμού, και για να σταματήσει η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Σκανδάλης που θα οδηγούσε σε καταστροφή των μελισσοκόμων του νησιού μας.

Ø  Είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι,, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, γυναίκες, νέοι και νέες.

Ø  Δεν υποκύπτουν σε τρομοκρατία, πιέσεις, εκβιασμούς και ρουσφέτια.

Ø  Είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού κι εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη ημέρα των εκλογών, όπως πάντα, και από τη θέση της Δημοτικής Αρχής.

Ø  Είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ από προσωπικά οφέλη, αντιλαϊκούς νόμους και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν κρύβονται λέγοντας “έτσι είναι, τι να κάνουμε”, αλλά απειθαρχούν, αντιπολιτεύονται.

Ø  Δεν δηλώνουν “αναρμόδιοι” για όσα αφορούν τις ζωές μας, για το δικαίωμα στη δουλειά, την παιδεία, την υγεία, αλλά μπαίνουν μπροστά και διεκδικούν, μαζί με τον λαό, απέναντι σε υπουργεία και κυβερνήσεις.

Ø  Απαιτούν σύγχρονα δικαιώματα σε όλους τους τομείς της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Δεν συμβιβάζονται με την ανακύκλωση της φτώχειας, τη φοροληστεία, τα ματωμένα πλεονάσματα.

Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ :

 

 pinakas las

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μπορεί να υλοποιηθεί από μια δημοτική αρχή της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που θα διεκδικεί από τον κρατικό μηχανισμό μαζικά, αγωνιστικά, μαζί με τον λαό της Λήμνου.

ΔΗΜΟΣ-ΠΟΡΟΙ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

 • Μείωση των δημοτικών φόρων και ανταποδοτικών τελών για χαμηλά εισοδήματα και ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας (άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α, πολύτεκνοι). Καμιά κατάσχεση για χρέη προς το Δήμο για τους συμπολίτες μας που αδυνατούν πραγματικά να τα πληρώσουν.
 • Μόνιμο προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με κρατική χρηματοδότηση και επαρκές σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού. Καμιά παράδοση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες. Υπεράσπιση του χαρακτήρα των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων για τους εργάτες του Δήμου και επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

 • Αύξηση των κρατικών κονδυλίων προς το Δήμο. Αύξηση του ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) για τις κοινότητες της Μύρινας και των χωριών.
 • Επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στη Λήμνο και σε όλα τα νησιά και μάλιστα στο 50%. Μείωση των τιμών στα καύσιμα.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να μην περάσει στους Δήμους!
 • Πρόληψη Εργατικών Ατυχημάτων-Υγιεινή και Ασφάλεια Εργαζομένων.
 • Πρόσληψη Γιατρού Εργασίας και ορισμός Τεχνικού Ασφαλείας για τους εργαζόμενους.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με Κρατική χρηματοδότηση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες (και όχι ευκαιρίες απασχόλησης με κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη και προσωρινή δουλειά).
 • Εξασφάλιση χώρων ή επιδόματος στέγασης σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δημοτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στη Λήμνο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΔΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διεκδικούμε:

 • Μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό στο νοσοκομείο του νησιού μας. Κάλυψη του νοσοκομείου με τις ειδικότητες γιατρών που χρειάζονται για ένα ακριτικό νησί όπως αυτό της Λήμνου. Νέο Οργανισμό του νοσοκομείου με περισσότερες οργανικές θέσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού.
 • Επάρκεια του νοσοκομείου σε φάρμακα και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 • Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Να μην αφήσουμε να γίνουν κανονικότητα οι αεροδιακομιδές ασθενών και τραυματιών κατοίκων του νησιού μας!
 • Στελέχωση όλων των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων στα χωριά του νησιού με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αγροτικά ιατρεία σε χωριά που δεν υπάρχουν.
 • Στελέχωση του ΠΕΔΥ, (πρώην ΙΚΑ),στη Μύρινα, με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

ΠΡΟΝΟΙΑ – ΑμεΑ

 • Καταγραφή με επιστημονικό τρόπο όλων των ΑμεΑ του νησιού.
 • Υποδομές για προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλες τις υπηρεσίες και όλους τους χώρους και παραλίες του νησιού.
 • Στήριξη των ΑμεΑ του νησιού μας τόσο όσον αφορά στις υποδομές, όσο και στην κάλυψη των υπαρχουσών δομών στα σχολεία και αλλού(Ειδικά σχολεία, ΚΕΔΑΣΥ Λήμνου), με μόνιμο προσωπικό. Αύξηση των προνοιακών επιδομάτων, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, χωρίς περιορισμούς.
 • Δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο νοσοκομείο του νησιού μας.
 • Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

 • Υιοθετούμε τα αιτήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων για μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%, απαλλαγή από τροφεία στους παιδικούς, σταθμούς, κάλυψη εξόδων τοκετού - ανατροφής και επιδόματος σε μητέρες με 4 παιδιά και άνω, χρηματικό βοήθημα σε παιδιά πολυτέκνων που έχουν επιτύχει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 • Μέτρα πυροπροστασίας για τα αλσύλλια της Λήμνου (Κέρος, Λιβαδοχώρι, Νέα Κούταλη, Αγκαρυώνες).
 • Αγροτικοί δρόμοι, καθαρισμοί χειμάρρων,αναγκαία έργα οδοποιίας, όπου χρειάζονται.
 • Μελέτη για βιολογικό καθαρισμό στη Δημοτική Ενότητα Μούδρου, ανά κοινότητα.
 • Υλοποίηση της μελέτης για την επέκταση του βιολογικού στον Άη Γιάννη Κάσπακα.
 • Επισκευή των δικτύων βιολογικών καθαρισμών όπου χρειάζεται.
 • Αξιοποίηση όλης της ακίνητης δημοτικής περιουσίας σε όφελος των δημοτών, όπως π.χ. τα παλιά σχολεία στα χωριά.
 • Αξιοποίηση της δασικής περιοχής του οινοποιείου ως καταφύγιο των ελαφιών.
 • Μέτρα προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας στους υδροβιότοπους Αλυκή-Ασπρολίμνη-Χορταρόλιμνη.
 • ΚΑΜΙΑ βιομηχανικού τύπου εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών στο νησί που θα αποβεί σε βάρος του περιβάλλοντος, του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας επιβάλλεται να υλοποιούνται με στόχο τις ανάγκες του νησιού για επαρκή και φτηνή ενέργεια και όχι για να εκτοξευτούν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.
 • Αποπεράτωση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Μύρινας.
 • Νέοι δημοτικοί χώροι δωρεάν στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη της Μύρινας, όπου δημιουργείται το αδιαχώρητο τους καλοκαιρινούς μήνες. Καμιά εκχώρηση σε ιδιώτες.
 • Μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ, με παράλληλη ανάπλαση της πλατείας ΚΤΕΛ στα πλαίσια της υπάρχουσας συγκοινωνιακής μελέτης για την Μύρινα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

 • Συντήρηση και αντικατάσταση όπου χρειάζεται, των δικτύων ύδρευσης, στη Μύρινα και στα χωριά.
 • Κατασκευή φραγμάτων στον Κάσπακα και στην Ατσική, κατάλληλων για ύδρευση και άρδευση.
 • Επισκευή της λιμνοδεξαμενής Θάνους και του φράγματος Κοντιά.
 • Νέες υδρευτικές γεωτρήσεις με μελέτες, όπου χρειάζονται.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 • Λειτουργία δημοτικού τουριστικού γραφείου πληροφοριών στα λιμάνια Μύρινας, Μούδρου, Νέας Κούταλης, σε 24ωρη βάση.
 • Λειτουργία υπηρεσίας ξενάγησης σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές Νatura. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα σε περιοχές Νatura.
 • Σύνδεση με λεωφορείο με τους παραλιακούς οικισμούς του νησιού.
 • Αξιοποίηση από τον Δήμο των ιαματικών λουτρών των Θέρμων, έτσι ώστε να είναι προσιτά σε όλους τους δημότες και όλους τους επισκέπτες του νησιού.
 • Εξασφάλιση επαρκών ελεύθερων χώρων σε όλες τις παραλίες του νησιού.
 • Διάνοιξη και επισκευές δρόμων που οδηγούν σε παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους (π.χ. αρχαίο θέατρο Ηφαιστείας).
 • Δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις.
 • Τουριστική ανάπτυξη για το νησί, που να στηρίζεται σε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, με τις ανάλογες υποδομές και συγκοινωνίες - Στηρίζουμε το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στις διακοπές και στον τουρισμό, όλους τους μήνες του χρόνου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ:

 • Τη δημιουργία οργανωμένου δημοτικού κάμπινγκ στην περιοχή.
 • Τη συντήρηση – επισκευή παραλιακού δρόμου και δρόμου προσέγγισης του Κέρους
 • Τον φωτισμό δρόμου Καλλιόπης – Κέρους προς αποφυγή ατυχημάτων
 • Την οριοθέτηση πάρκινγκ – τροχόσπιτων.
 • Την εγκατάσταση δεξαμενής λυμάτων τροχόσπιτων.
 • Την εκτύπωση ενημερωτικού φυλλάδιου χαρτογράφησης του Κέρους.
 • Το κλάδεμα – καθάρισμα στο δασάκι του Κέρους.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

 • Τακτική και πυκνή αστική συγκοινωνία που θα συνδέει τη Μύρινα με τα χωριά, όλες τις ημέρες του έτους.
 • Σύνδεση της Μύρινας με το αεροδρόμιο και το λιμάνι, με λεωφορείο.

Διεκδικούμε:

 • Μείωση τιμών στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στις μεταφορές εμπορευμάτων.
 • 50% έκπτωση για άνεργους, ΑμεΑ, πολύτεκνους.
 • Καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια με την κεντρική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και τα άλλα νησιά, χειμώνα - καλοκαίρι. Σύγχρονα πλοία και ασφαλή για επιβάτες και ναυτεργάτες, με πλήρη οργανική σύνθεση των πληρωμάτων.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 • Οργάνωση από το Δήμο Ακαδημιών ποδοσφαίρου με προπονητές που θα προσλαμβάνει ο Δήμος.
 • Αθλητικές δημοτικές υποδομές ανοικτές και διαθέσιμες για όλους τους νέους και όλους τους κατοίκους, για όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του νησιού(ποδόσφαιρο-μπάσκετ-βόλεϊ- χάντμπολ-στίβος). Καμιά αποκλειστική παράδοσή τους στους επιχειρηματίες.
 • Επισκευές αθλητικών χώρων – κατασκευές νέων – κατασκευή πολυχώρου αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Διεκδικούμε:

 • Κρατική χρηματοδότηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του νησιού.

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ – ΨΑΡΑΔΕΣ

 • Οργανωμένες λαϊκές αγορές όπου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους.
 • Νέα αλιευτικά καταφύγια - οριοθέτηση ζωνών αλιείας

Διεκδικούμε:

 • Στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού για μείωση του κόστους παραγωγής (μείωση τιμής στο πετρέλαιο, τα λιπάσματα, τα εφόδια) και τιμές παραγωγού (στο γάλα, το κρέας, το σταφύλι, τα σιτηρά) που να του αφήνουν ένα εισόδημα σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες.
 • Πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για φυσικές και κάθε είδους καταστροφές.

 

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • Υλοποίηση και λειτουργία του 3ου Παιδικού Σταθμού στις Αγκαρυώνες.
 • Μόνιμο προσωπικό σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς ώστε να γίνονται δεκτά όλα τα νήπια έως 4 ετών και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν τροφεία οι γονείς.
 • Ίδρυση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού.
 • Πλήρη, ασφαλή και λειτουργικά προγράμματα μεταφοράς των μαθητών.
 • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα τα σχολεία.
 • Δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών και των απογευματινών ωρών, καθώς και την εξειδικευμένη υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων με αναπηρίες.
 • Δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά. (οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι υποψήφιοι στις άλλες τρεις παρατάξεις ακύρωσαν σχετική χρηματοδότηση που είχε εγκριθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο).
 • Έγκαιρη αποπεράτωση μέσα στο καλοκαίρι των επισκευών που χρειάζονται τα σχολεία του νησιού.
 • Κατασκευή και λειτουργία νέου κτηρίου για το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, επισκευή και επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, καθώς και η κατασκευή και λειτουργία νέου κτηριακού Λυκειακού συγκροτήματος στη Μύρινα.
 • Νέο κτήριο για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας και το ΕΕΕΕΚ Λήμνου, με σύγχρονες προδιαγραφές.
 • Αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων και όλων των δημόσιων κτηρίων του νησιού.
 • Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Γυμνάσιο Μύρινας από το σεισμό του 2014.

 

Διεκδικούμε:

 

 • Αύξηση των κονδυλίων για τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Κρατική χρηματοδότηση των σχολικών μορφωτικών εκδρομών.
 • Κάλυψη όλων των σχολείων του νησιού με μόνιμο εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό όλων των ειδικοτήτων από την αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς.
 • Δημιουργία φοιτητικών εστιών για την πανεπιστημιακή σχολή.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 • Δημιουργία νέου δημοτικού χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων
 • Δημιουργία δημοτικής δανειστικής βιβλιοθήκης.
 • Ηλεκτροδότηση του ανοιχτού θεάτρου στο λιμάνι του Μούδρου με λειτουργία του αναψυκτηρίου.
 • Δημιουργία και λειτουργία χώρου μνήμης, (μουσείο), των πολιτικών εξόριστων, (λογοτεχνών και όχι μόνο), στη Λήμνο.

Διεκδικούμε:

 • Κρατική χρηματοδότηση για τις δραστηριότητες των πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού

Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι, αγρότισσες/ες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

 

Μην ψάχνετε για διαφορές ανάμεσα στους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών, στους εκλεκτούς των κομμάτων που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ανάγκες των πολλών, είτε αυτοί αυτοαποκαλούνται «ανεξάρτητοι» είτε όχι.

Οι αντιλήψεις τους ανοίγουν την ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων και δε μιλούν καθόλου για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αλλαγή των συνόρων, για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας, για να τα μετατρέψουν σε βάσεις του ΝΑΤΟ, καθιστώντας τα στόχους αντιποίνων.

 

Κάντε την πραγματική διαφορά ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον Δήμο Λήμνου και στις Κοινότητες!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel