Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λούκας προς Μαρινάκη: «Αυτό που δικαιολογεί την αμετροέπειά σας, είναι πως τα προηγούμενα χρόνια δεν είχατε την αντιπολίτευση που σας άξιζε»

the roots web banners 06

Λούκας προς Μαρινάκη: «Αυτό που δικαιολογεί την αμετροέπειά σας, είναι πως τα προηγούμενα χρόνια δεν είχατε την αντιπολίτευση που σας άξιζε»
25.09.2023 | 19:45

Λούκας προς Μαρινάκη: «Αυτό που δικαιολογεί την αμετροέπειά σας, είναι πως τα προηγούμενα χρόνια δεν είχατε την αντιπολίτευση που σας άξιζε»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο επικεφαλής της «Ισχυρής Λήμνου», Θωμάς Λούκας.

Λίγες ώρες πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ανακοίνωσή του ζητάει απαντήσεις από τον Δήμαρχο Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη για μια σειρά από ζητήματα με αφορμή δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Μάλιστα, στο σημείο που αναφέρεται στις προμήθειες οι οποίες μεταβιβάζονται στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Αρμός Βορείου Αιγαίου», ο κ. Λούκας στρέφει τα πυρά του στον κ. Μαρινάκη λέγοντας: «Ας αφήσουμε την ιστορία να αποφασίσει, αν τελικά ήσασταν ένας καλός δήμαρχος ή ο Δήμαρχος των προμηθειών», ενώ η ανακοίνωση του καταλήγει ως εξής: «Αντιλαμβανόμαστε όμως, πως το μόνο που δικαιολογεί την αμετροέπειά σας, είναι το γεγονός πως όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχατε την αντιπολίτευση που σας άξιζε!».

Η ανακοίνωση Λούκα:

«Σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 θα λάβει χώρα η τελευταία (προεκλογική) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου.

Τα θέματα είναι είκοσι επτά. Το 23ο στη σειρά και αυτό από μόνο του (το πόσο χαμηλά στην σειρά των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης το θέσατε) δημιουργεί έναν προβληματισμό, αφορά την διαγραφή χρεών. Δεν κρίνουμε το σύννομο ή όχι του θέματος, αλλά σίγουρα άπτεται της ηθικής το γεγονός πως μπαίνει ένα τέτοιο θέμα σε μια τόσο ευαίσθητη χρονικά περίοδο. Μπορεί το ύψος των διαγραφών να μην πλησιάζει τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ της 22ας Απριλίου 2023 (σε εκείνη την περίφημη συνεδρίαση που ο Δήμαρχος, μάς είχε χαρίσει τα δάκρυά του), αλλά σίγουρα υπήρχε χρόνος να γίνει και σε άλλη στιγμή κάτι τέτοιο.

Επιπλέον με έκπληξη διαπιστώσαμε πως το τελευταίο(!!!) θέμα αφορά την Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., για την υλοποίηση της Δράσης «Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Λήμνου και Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.) για την επικαιροποίηση μελετών, εκτέλεση διαγωνιστικών διαδικασιών και παραλαβής έργων-προμηθειών».

Δηλαδή μεταβιβάζεται στον ΑΡΜΟ μια σειρά ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ. Και πιο συγκεκριμένα:

• Προμήθεια κατάλληλων αναγνωστών (scanners) και λοιπού εξοπλισμού διαχείρισης – παροχή

• υπηρεσιών στείρωσης αδέσποτων ζώων Δήμου Λήμνου

• Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς

• απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών

• Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού

• εξοπλισμού

• Ψηφιακός μετασχηματισμός Δήμου Λήμνου

• Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού, δαπέδων και φυτεύσεων για τη διαμόρφωση 3 κοινόχρηστων χώρων στους οικισμούς Λύχνων, Βάρους και Κοντοπουλίου του Δήμου Λήμνου

• Προμήθεια πρόσθετων συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων.

• Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας αποσιδήρωσης – απομαγγανίωσης για τον οικισμό Κούταλη του Δήμου Λήμνου

Παρατηρήσεις:

1. Το θέμα τοποθετήθηκε τελευταίο και αυτό μας δημιουργεί ερωτηματικά

2. Υπάρχουν όντως μελέτες για να μιλάμε για επικαιροποίηση;

3. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος δικαιολογεί την απόφασή του να εκχωρήσει υπηρεσίες του Δήμου στον ΑΡΜΟ με την δικαιολογία ότι ο Δήμος Λήμνου είναι ένας νεοσύστατος (!!!!!!) Δήμος και πως έχει μια ανεπαρκή τεχνική υπηρεσία. Για πόσα χρόνια ακόμα θα θεωρείτε νεοσύστατος ο Δήμος Λήμνου;

4. Ο ΑΡΜΟΣ, και ανάλογοι αναπτυξιακοί οργανισμοί ανά την Ελλάδα, δημιουργήθηκαν με σκοπό να επικουρούν τις υπηρεσίες των Δήμων και όχι να τις υποκαθιστούν.

5. Γιατί απαξιώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου μας; Είναι ο ΑΡΜΟΣ επαρκέστερος τεχνικά από την τεχνική υπηρεσία ενός ολόκληρου Δήμου;

6. Γιατί όλες τις προμήθειες να τις διαχειρισθεί ο ΑΡΜΟΣ;

7. Γιατί δεν υπάρχει κανένα έργο για ωρίμανση στον ΑΡΜΟ;

8. Δεν διακρίναμε την ίδια βιασύνη όταν εδώ και 17 μήνες είναι έτοιμες ανάλογες προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για ασφαλτοστρώσεις δρόμων και λείπει μόνο η υπογραφή του Δημάρχου.

Κύριε Δήμαρχε,

δυστυχώς, με δυσκολία βλέπουμε ΕΡΓΑ, αλλά κυρίως ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ υλικών. Ακόμα και τα πολυδιαφημιζόμενα γήπεδα που μας ανακοινώνετε στα πεπραγμένα σας, αφορούν συνήθως την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ χλοοταπήτων και τίποτα περισσότερο. Γι αυτό δεν χρειάζεται τόση έπαρση περί αλλαγής του προσώπου της Λήμνου επί της θητείας σας. Ας αφήσουμε την ιστορία να αποφασίσει, αν τελικά ήσασταν ένας καλός δήμαρχος ή ο Δήμαρχος των προμηθειών.

Αντιλαμβανόμαστε όμως, πως το μόνο που δικαιολογεί την αμετροέπειά σας, είναι το γεγονός πως όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχατε την αντιπολίτευση που σας άξιζε!». 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel