Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Το ΓΕΛ Μούδρου επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρωνας
Λήμνος: Το ΓΕΛ Μούδρου επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρωνας
25.09.2023 | 20:51

Λήμνος: Το ΓΕΛ Μούδρου επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρωνας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, το Γενικό Λύκειο Μούδρου υποδέχτηκε με τιμή και συγκίνηση τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, κ. Μύρωνα καθώς και τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Ευαγγελισμού του  Ουέλιγκτον.

Πρόκειται για 15 παιδιά ηλικίας από 11 μέχρι 19 χρονών, ελληνικής καταγωγής, ομογενείς.

Η επίσκεψή τους αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εκδρομής στην Ελλάδα, με προορισμούς την Αθήνα, την Κρήτη και τη Λήμνο. Πρόκειται  για ένα εγχείρημα με όραμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, όραμα σύνδεσης των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας,  στη βάση της κοινής ιστορίας τους, όπως αυτή γράφτηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την περίθαλψη και την ταφή στο νησί μας των Νέο-Ζηλανδών στρατιωτών που τραυματίστηκαν στην μάχη της Καλλίπολης το 1915 και άφησαν στη Λήμνο την τελευταία τους πνοή.  

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος της  Μητρόπολης Λήμνου, ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, κ Βλαττάς -Λαμπρινός Άγγελος, οι γονείς των παιδιών που συμβάλλουν στη συνδιοργάνωση της εκδρομής και στη φροντίδα των παιδιών.  

Με τη συμβολή των καθηγητών του Γενικού Λυκείου,  τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τον τόπο της καταγωγής τους, τις ομορφιές και να έρθουν πιο κοντά με τους μαθητές της Λήμνου μας, χτίζοντας σχέσεις και δημιουργώντας αναμνήσεις μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι. 

Παρακολούθησαν, επίσης, ένα βίντεο για το Μούδρο το οποίο επιμελήθηκαν μαθητές, ξεναγήθηκαν στο σχολείο μας, τους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα και , το σημαντικότερο , συζήτησαν μεταξύ τους, ήρθαν κοντά, αντάλλαξαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να υπάρξει συνέχεια…Στην υποδοχή συμμετείχαν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Μούδρου, κ. Ρηγόπουλος και μαθητές του όμορου σχολείου. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το