Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΡΙΤΩΝ ΟΕ: Ολες οι απαντήσεις για τη φύτευση οικοπέδων
ΚΡΙΤΩΝ ΟΕ: Ολες  οι απαντήσεις για τη φύτευση οικοπέδων
26.09.2023 | 10:41

ΚΡΙΤΩΝ ΟΕ: Ολες οι απαντήσεις για τη φύτευση οικοπέδων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Πολλές είναι οι ερωτήσεις αναφορικά με τη φύτευση που πρέπει να υπάρχει σε ένα οικόπεδο και αν αυτή μάλιστα είναι υποχρεωτική.

Σας πληροφορούμε λοιπόν πως υποχρεωτικά ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου τουλάχιστον κατά τα 2/3 του, πρέπει να παραμένει χωρίς επίστρωση για να μπορεί να φυτευτεί.

Οι φυτεύσεις πέραν της εξαιρετικής σημασίας τους για το περιβάλλον, την υγεία και την αισθητική μας, είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Για να το δούμε σε παράδειγμα:

Κατά την ανέγερση νέας οικοδομής ή κατ' επέκταση προσθήκης σε οικόπεδο εμβαδού τουλάχιστον 200 τ.μ., πρέπει να φυτεύονται δένδρα ή να διατηρούνται υπάρχοντα, έτσι ώστε να αναλογεί τουλάχιστον ένα δένδρο ανά 200 τ.μ. οικοπέδου. Όταν μένει υπόλοιπο εμβαδόν οικοπέδου 100 τ.μ. και άνω, προστίθεται ένα ακόμα δένδρο.

Όταν υπάρχουν προκήπια, τα δένδρα που πρέπει να περιλαμβάνονται, πρέπει να είναι τόσα, ώστε να αναλογεί ένα δένδρο ανά 25 τ.μ. προκηπίου. 'Όταν μένει υπόλοιπο εμβαδόν προκηπίου πάνω από 12 τ.μ., προστίθεται ένα ακόμα δένδρο.

Κατά τη φύτευση δένδρων ή θάμνων κοντά σε κτίρια ή δομικά έργα και ανάλογα με τις ιδιότητες του ριζικού συστήματος των φυτών, πρέπει να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή βλάβης αυτών των κτιρίων ή δομικών κατασκευών.

Σε περίπτωση ύπαρξης δένδρων ή θάμνων σε γειτονικό οικόπεδο κατά την ανέγερση οικοδομής, ο οικοδομών οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κτιρίου που ανεγείρει από την υγρασία και το ριζικό σύστημα των δένδρων ή θάμνων.

*Τα παραπάνω δεν ισχύουν για γεωτεμάχια που βρίσκονται εκτός οικισμού.

Με εκτίμηση,

Κρίτων Ο.Ε.

D75 6340D75 6229

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel