Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Πρόληψη ξεκινάει από νωρίς : Δράση του Κ.Π Πολιόχνη στον βρεφονηπιακό Σταθμό του Στρατού Λήμνου

banner roots

Η Πρόληψη ξεκινάει από νωρίς : Δράση του Κ.Π Πολιόχνη στον βρεφονηπιακό Σταθμό του Στρατού Λήμνου
30.11.2023 | 09:28

Η Πρόληψη ξεκινάει από νωρίς : Δράση του Κ.Π Πολιόχνη στον βρεφονηπιακό Σταθμό του Στρατού Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», πραγματοποίησε δύο (2) ενημερωτικές-βιωματικές δράσεις συνολικής διάρκειας 3 ωρών σε συνεργασία με τον βρεφονηπιακό σταθμό του στρατού Λήμνου στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 30 μαθητές και μαθήτριες.

Η δράση είχε ως θεματική «Τα συναισθήματα» και στόχο την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Η αναγνώριση συναισθημάτων αποτελεί τον βασικό πυλώνα της συναισθηματικής αγωγής. Οι μικροί μαθητές/τριες επεξεργάστηκαν την αναγνώριση συναισθημάτων σε όλα τα επίπεδα. Δουλέψαμε μαζί τους με βιωματικό τρόπο ώστε να είναι σε θέση να:

  • Αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους
  • Διαχωρίζουν τα αρνητικά από τα θετικά συναισθήματα
  • Κατανοήσουν πως οι άλλοι έχουν διαφορετικά συναισθήματα
  • Καταλάβουν πως τα συναισθήματα τα νιώθουν όλοι και τα διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο

Οι παραπάνω δεξιότητες αποτελούν τη βάση για μια σειρά κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων, απαραίτητων για τη μετέπειτα σχολική και κοινωνική ζωή των παιδιών.

Τη δράση συντόνισαν οι κα. Μαρία Μαμαλίκου, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. Πολιόχνη και η κα. Παλαμούτη Μάλαμα, Κοινωνική λειτουργός-επιστημονικό στέλεχος του Κ.Π. "Πολιόχνη". Ευχαριστούμε πολύ την κα. Μελάνια Σαμαρά και την κα. Ειρήνη Κούτσια για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το