Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Γενικό Λύκειο Μούδρου στην Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO

the roots web banners 06

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου στην Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO
02.12.2023 | 19:03

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου στην Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023, το ΓΕΛ Μούδρου, ως μέλος του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της ASPNet UNESCO, συμμετείχε στην Eκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Γκαίτε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet).

Κατά τη διαδικτυακή παρουσία του σχολείου στην Εκδήλωση, η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας Τσάκου Ευαγγελία και οι μαθήτριες Ταρσή Ειρήνη, Κωνσταντίνου Κυβέλη, Χαβιά Ασπασία και Κουκουλίθρα Ειρήνη, αναφέρθηκαν στην εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε δύο Campus της Unesco (Campus “Series Acting for peace event” & Campus “Femmes pour la science”), καθώς και στα οφέλη που αποκομίζει το σχολείο από τις δράσεις του στο Δίκτυο ASPnet UNESCO.

Ειδικότερα, μίλησαν για την ιδιαίτερη εμπειρία τους να μοιράζονται τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους με μαθητές/τριες σχολείων από όλο τον κόσμο, να συνομιλούν με ειδικούς, να αντιλαμβάνονται ότι οι αγωνίες είναι κοινές, ότι όλοι είμαστε ίδιοι, βιώνουμε τις ίδιες επιπτώσεις και αγωνιούμε το ίδιο για το μέλλον αυτού του κόσμου, γελάμε με τον ίδιο τρόπο, συμμετέχουμε σε δράσεις με τον ίδιο τρόπο κι είμαστε μέλη μιας πολύ μεγάλης οικογένειας. 

«Με τη συμμετοχή του σχολείου μας στις δράσεις του Δικτύου ASPnet UNESCO νιώθουμε ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας και θεωρούμε ότι βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας για έναν πιο ελπιδοφόρο αυριανό κόσμο.

Tα σχολεία-μέλη προωθούν τα ιδανικά της UNESCO στους τομείς που αφορούν στην ανάπτυξη των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, στο φυσικό περιβάλλον, στην πολιτιστική κληρονομιά και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την ομάδα του Γενικού Λυκείου Μούδρου συντονίζει η κ. Παπαπαναγιώτου Μαρία, Δ/ντρια του σχολείου και υπεύθυνη του Δικτύου Aspnet UNESCO.

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Γιαρματζή Δημήτρη για την τεχνική υποστήριξη στη διαδικτυακή Εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου ASPnet κ. Βέρα Δηλάρη για την αμέριστη υποστήριξή της».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel