Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Μούδρου συμμετείχαν στο διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO (ASPnet)

the roots web banners 06

Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Μούδρου συμμετείχαν στο διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO (ASPnet)
18.01.2024 | 20:03

Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Μούδρου συμμετείχαν στο διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO (ASPnet)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, ο Εθνικός Συντονισμός Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO (ASPnet) στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του ΥΠΑΙΘΑ διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Εθνικού Δικτύου UNESCO ASPnet όλων των βαθμίδων με θέμα το σχεδιασμό εκπαιδευτικών σεναρίων με ενσωμάτωση στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σύμφωνα με τη μεθοδολογία των 6 βημάτων της UNESCO.

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί από 23 σχολεία του Δικτύου από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων το Γυμνάσιο Μούδρου, τα οποία προτίθενται να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά σενάρια με ενσωμάτωση στοιχείων Ζωντανής Κληρονομιάς κατά το τρέχον σχολικό έτος. 

Η διοργανώτρια του σεμιναρίου, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου UNESCO ASPnet Βέρα Δηλάρη, αναφέρθηκε στις τεχνικές παραμέτρους του εγχειρήματος, η Κοινωνική Ανθρωπολόγος Έλενα Μπαζίνη, στέλεχος της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, εμβάθυνε στην έννοια της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την εισήγησή της «Συστήνοντας την Ζωντανή Κληρονομιά στις νεότερες γενιές», ενώ η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Χριστοδούλου, Πιστοποιημένη Εμπειρογνώμονας της UNESCO επί του θέματος, UNESCO ASPnet Focal Point για τα σχολεία του Πειραιά και στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών & Διεθνών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, καθοδήγησε τους εκπαιδευτικούς σε επιμέρους θέματα του εκπαιδευτικού σχεδιασμού με ενσωμάτωση στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σύμφωνα με τη μεθοδολογία των 6 βημάτων της UNESCO. 

Το σεμινάριο έκλεισε με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, επίλυση τεχνικών θεμάτων και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.

Στην ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει:

Την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024, οι εκπαιδευτικοί Λυμπέρη Θεοδώρα (διευθύντρια και συντονίστρια του προγράμματος για το σχολείο), Χρυσούλα Μέρμηγκα, Ελένη Αβραάμ, Ευαγγελία Τσάκου και Γεωργία Γιακισικλή παρακολούθησαν το δίωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Δικτύου συνδεδεμένων σχολείων UNESCO ASPnet: Η Ζωντανή κληρονομιά στο σχολείο, που πραγματοποίησε η Εθνική συντονίστρια του Δικτύου UNESCO ASPnet, κ. Βέρα Δηλάρη, σε συνεργασία με την κ. Έλενα Μπαζίνη, Υπουργείο Πολιτισμού και την κ. Κατερίνα Χριστοδούλου, εκπαιδευτικό-συντονίστρια για το Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά.

Το σχολείο μας έχει ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής του δράσης για το τρέχον σχολικό έτος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί Κρυστάλλω Πάντσιου και Μαρία Αυγολούπη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel