Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κινέζοι επενδυτές στη Λήμνο.

banner roots

Κινέζοι επενδυτές στη Λήμνο.
14.03.2014 | 11:11

Κινέζοι επενδυτές στη Λήμνο.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής υποδέχθηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου στο γραφείο του, τις εκπροσώπους κινεζικού ομίλου επιχειρήσεων του τομέα της ενέργειας, κες GuoQing και YouYang.  Στην συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μπουλώτης, καθώς και οι συνεργάτες του κινεζικού ομίλου από την Σουηδία κοι AndersTunbjerκαι Carl-JohanRydenκαι την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι του ομίλου εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον σχεδιασμό και υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα των θαλάσσιων αιολικών πάρκων σε θέσεις οι οποίες έχουν ήδη χωροθετηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Από την πλευρά του Δημάρχου τονίστηκε η ανάγκη τόσο της Λήμνου όσο και της Ελλάδας γενικότερα για επενδύσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν απασχόληση και εισόδημα και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, οι οποίες όμως θα πρέπει να εντάσσονται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού και να χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον και τη φυσιογνωμία του τόπου.

Η συνάντηση έκλεισε με την διαβεβαίωση για μια αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση των συγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων με την ολοκλήρωση των επαφών της αντιπροσωπίας στην Αθήνα, με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel