Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δεν ιδιωτικοποιείται τελικά το αεροδρόμιο της Λήμνου

the roots web banners 06

Δεν ιδιωτικοποιείται τελικά το αεροδρόμιο της Λήμνου
14.03.2014 | 18:45

Δεν ιδιωτικοποιείται τελικά το αεροδρόμιο της Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Έχουν γραφτεί πολλά τα τελευταία χρόνια, για την επικείμενη αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου της Λήμνου, μαζί με μια σειρά ακόμα Περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, είναι έκδηλο το ενδιαφέρον εν δυνάμει επενδυτικών σχημάτων, τα οποία επισκέπτονται διάφορα νησιωτικά αεροδρόμια, όπως αυτό της γειτονικής Λέσβου, το οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει δεχθεί επισκέψεις από τρεις επενδυτές.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ, προωθείται η σταδιακή αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, τα οποία έχουν ομαδοποιηθεί σε δύο κατηγορίες.

Το βασικό κορμό της δεύτερης κατηγορίας, αποτελούν τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Το σχέδιο, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ, προέβλεπε, πως σε ενδεχόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον γι αυτά τα αεροδρόμια "φιλέτα", μετά και την έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ, ο επενδυτής θα είχε τη δυνατότητα να προσθέσει στα προηγούμενα, τρία ακόμα, μεταξύ των τεσσάρων αεροδρομίων, αυτών της Λήμνου, της Χίου, της Καρπάθου και της Νέας Αγχιάλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού μας και όπως μας είπε η Υπεύθυνη Τύπου για θέματα ΤΑΙΠΕΔ Μαρία Τσιναρίδου, το αεροδρόμιο της Λήμνου αποφασίστηκε να εξαιρεθεί τελικά - για λόγους που η ίδια δεν θέλησε να αναφέρει, αλλά όλοι υποψιαζόμαστε - από την ομάδα αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων, δυνητικά, θα μπορούσε να επιλέξει ο υποψήφιος επενδυτής.

Ετσι, μετά και την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, το αεροδρόμιο της Λήμνου θα εξακολουθήσει να ανήκει, στο ελληνικό δημόσιο.

 

Δ.Β

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel