Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξανά ταχύπλοο στο γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη;

the roots web banners 06

Ξανά ταχύπλοο στο γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη;
24.05.2024 | 18:51

Ξανά ταχύπλοο στο γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη;

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Του Νίκου Μανάβη

Από 1 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένεται να λειτουργήσει η γραμμή

Φαίνεται πως βρέθηκε τρόπος να δρομολογηθεί ταχύπλοο για την γραμμή Θεσσαλονίκη – Μύρινα – Μυτιλήνη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας και την απόφαση ένταξης νέας πράξης σε αυτό.

Παρότι η ένταξη νέας πράξης δεν σημαίνει πως υπάρχει ανάθεση έργου σε ακτοπλοϊκή εταιρεία φαίνεται όμως πως ήδη έχουν δρομολογηθεί οι αποφάσεις. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν η Sea Jet είναι αυτή που θα δρομολογήσει ταχύπλοο για δυόμιση μήνες.

Ειδικότερα  στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας εντάχθηκε μια άγονη γραμμή που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα. Το συνολικό μίσθωμα που δίνεται ανέρχεται στα 4,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα όμως η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη από 1 Ιουλίου  – 15 Σεπτεμβρίου  2024. Διευκρινίζουμε πως στην ένταξη της πράξης στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείο, όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται καμία αναφορά στην εταιρεία που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής. 

Θυμίζουμε πως το 2023 και το 2022 το υπουργείου Ναυτιλίας είχε διαθέσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει άγονες γραμμής που εξυπηρετούνταν την θερινή περίοδο με ταχύπλοα πλοία. H Sea Jet είχε αναλάβει να εξυπηρετήσει πολλές από αυτές τις γραμμές.

Πηγή: stonisi.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel