Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΕΛΜΕ Λήμνου κατά του Δ/ντή της ΔΙΔΕ Λέσβου και του ΠΥΣΔΕ Λέσβου

the roots web banners 06

ΕΛΜΕ Λήμνου κατά του Δ/ντή της ΔΙΔΕ Λέσβου και του ΠΥΣΔΕ Λέσβου
04.06.2024 | 18:25

ΕΛΜΕ Λήμνου κατά του Δ/ντή της ΔΙΔΕ Λέσβου και του ΠΥΣΔΕ Λέσβου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε έγγραφη καταγγελία προχώρησε η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κατά του Δ/ντή της ΔΙΔΕ Λέσβου και του ΠΥΣΔΕ Λέσβου!

Θέμα: “Καταγγελία του Δ/ντή της ΔΙΔΕ Λέσβου και του ΠΥΣΔΕ Λέσβου”.

Επανερχόμαστε, δυστυχώς, μετά τις διαμαρτυρίες μας για τον τρόπο οργάνωσης των πανελλαδικών εξετάσεων από τη ΔΙΔΕ Λέσβου (αρ. πρωτ. 39/25-05-2024), για να καταγγείλουμε τον Δ/ντή της ΔΙΔΕ Λέσβου και το ΠΥΣΔΕ Λέσβου για τα εξής:

  • Η ΔΙΔΕ Λέσβου υποχρέωσε συνάδελφο που ανήκει στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ψυχολόγος) να παρίσταται στο εξεταστικό κέντρο των ΕΠΑ.Λ. τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων χωρίς αμοιβή και αποζημίωση ενώ και η εγκύκλιος που εστάλη για την Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. έτους 2024 (ΑΔΑ: ΨΙ3Β46ΝΚΠΔ-1ΩΧ) προβλέπει ότι πέρα από τους υποψηφίους, μπορούν να υπάρχουν στα εξεταστικά κέντρα τα μέλη της επιτροπής (καθηγητές Δ.Ε. ή διοικητικοί υπάλληλοι ) και οι επιτηρητές που είναι υποχρεωτικά καθηγητές Δ.Ε.
  • Το ΠΥΣΔΕ Λέσβου δεν αναγνώρισε αναδρομικά την προϋπηρεσία συναδέλφισσας αναπληρώτριας σε Δήμους και Περιφέρειες για την κατάταξή της σε Μ.Κ. (μισθολογικό κλιμάκιο). Η συναδέλφισσα προσελήφθη τον Νοέμβριο στη Γ΄ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας της όμως άρχισε από το Φεβρουάριο! Επίσης η ΔΙΔΕ δεν προχώρησε στην αλλαγή Μ.Κ. τον Μάιο όπως όφειλε. Μάλιστα σε επικοινωνία με τη ΔΙΔΕ Λέσβου την πληροφόρησαν ότι θα αλλάξει Μ.Κ. … του χρόνου!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου από την Παρασκευή 31 Μαΐου, που έγινε δέκτης των παραπόνων των συναδέλφων, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Δ/ντή της ΔΙΔΕ Λέσβου για να ζητήσει διευκρινίσεις. Εκείνος όμως με διάφορες δικαιολογίες αρνήθηκε να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ και με τα πολλά μας διεμήνυσε μέσω της γραμματέως του σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου να του απευθυνθούμε γραπτώς. Να θυμίσουμε στον προϊστάμενο ότι με βάση το ν. 1264/82 και συγκεκριμένα το άρθρο 4 παρ. 3. “Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για την πραγματοποίηση των σκοπών τους δικαιούνται μεταξύ άλλων: α) Ν' αναφέρονται στις διοικητικές και άλλες αρχές για κάθε ζήτημα που αφορά τους σκοπούς τους, τα μέλη τους, τις εργασιακές και γενικότερα επαγγελματικές σχέσεις και τα συμφέροντα των μελών τους. β) Να καταγγέλλουν και να εγκαλούν στις διοικητικές και δικαστικές αρχές τις παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και των κανονισμών ή οργανισμών που αφορούν τις ίδιες ή τα μέλη τους.” και με βάση το άρθρο 16 παρ.4 του ίδιου νόμου “Ο εργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του έχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή τους τουλάχιστο μία φορά το μήνα και να μεριμνά για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους ή την οργάνωσή τους”.

Εκτός αν η ΔΙΔΕ Λέσβου και το ΠΥΣΔΕ Λέσβου είναι υπεράνω των νόμων και πορεύονται με την αρχή του αποφασίζουμε και διατάσσουμε…

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το