Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΚΚΕ Λήμνου «Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο»

the roots web banners 06

Το ΚΚΕ Λήμνου «Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο»
11.06.2024 | 18:30

Το ΚΚΕ Λήμνου «Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συνέβαλαν να ψηλώσει ακόμα περισσότερο το Κόμμα μας σε όλη τη χώρα, στο νομό Λέσβου που το ανέδειξαν σε 2η δύναμη και στη Λήμνο που το ανέδειξαν σε 3η δύναμη μετά από πολλά χρόνια με ποσοστό 12,55%, αυξημένο τόσο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 (7,54%), όσο και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023 (10,97%)!

Χαιρετίζουμε τον λαό και τη νεολαία της Δημοτικής Ενότητας Μύρινας που ανέδειξαν το ΚΚΕ ως 2η δύναμη με ποσοστό 16,54%, του Κάσπακα που ανέδειξαν ξανά το κόμμα μας 1η δύναμη και με αυξημένο ποσοστό 45,11%, της Δάφνης που το ανέδειξαν επίσης 1η δύναμη, αλλά και αρκετών χωριών όπως του Κορνού, της Καλλιόπης, της Φισίνης, της Σκανδάλης, του Κατάλακκου, που ανέδειξαν το ΚΚΕ 2η δύναμη!

Η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ, επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία, διάλογο και συζήτηση με τον λαό, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά ο απεγκλωβισμός εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.

Φυσικά, ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, ανατροπής.

Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο.

Το κρίσιμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή πάλη στη χώρα μας.

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ:

- Για τη συνέχιση της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος που έχει ξεκινήσει, για την αλλαγή συνολικά των συσχετισμών.

- Για να δίνει μάχες αποκάλυψης και παρεμπόδισης αντιλαϊκών Κατευθύνσεων και Οδηγιών και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ελληνική Βουλή.

- Για να δυναμώσει κυρίως ο συντονισμός των αγώνων με την εργατική τάξη, τους αγρότες, τη διανόηση, τη νεολαία, τις γυναίκες σε όλες τις χώρες της ΕΕ, που οι λαοί συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων, των μονοπωλίων, των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται. Οι λαοί οφείλουν και πρέπει να επαγρυπνούν, να πιστέψουν οι ίδιοι στη δύναμή τους.

Γιατί πάντα ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει τον λαό. Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλης της Ευρώπης, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το