Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ευχάριστη είδηση της ημέρας: Τοποθετείται συνθετικός χλοοτάπητας στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

the roots web banners 06

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας: Τοποθετείται συνθετικός χλοοτάπητας στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας
12.06.2024 | 14:09

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας: Τοποθετείται συνθετικός χλοοτάπητας στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σήμερα, με έκπληξη είδαν ακόμη και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, το συνεργείο της εταιρείας να προσέρχεται και να αρχίζει να τοποθετεί τον συνθετικό χλοοτάπητα σε ένα από τα πλέον, μέχρι τώρα τουλάχιστον, αφιλόξενα σχολικά προαύλια της Λήμνου.

Χωρίς υπερβολή, το 1ο δημοτικό σχολείο της Μύρινας έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.

 στεγάζεται σε ένα ιστορικό, διατηρητέο κτίσμα. Η αρχική ονομασία του ήταν «Αστική Σχολή» και η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από δωρεές επιφανών Λημνιών που κατοικούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο.

Το σχολείο, άρχισε να λειτουργεί το 1903 και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε, ότι στον χώρο δεν έχουν αλλάξει παρά πολλά πράγματα.

Τα παράπονα των γονέων βεβαίως τις τελευταίες δεκαετίες ήταν πολλά και συνεχή για την κατάσταση του σχολείου και του προαύλιο χώρου. Το ίδιο και τα ατυχήματα. Πολλά και αυτά.  

Έγγραφα επί εγγράφων, αιτήματα επί αιτημάτων, δεν κατέληγαν σε ευήκοα ώτα και τα χρόνια περνούσαν χωρίς να αλλάζει τίποτα. 

Η πραγματικότητα είναι ότι ο χλοοτάπητας ως προσωρινό μέτρο είναι απαραίτητο, ωστόσο, το κτίριο δεν καλύπτει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις της εποχής. 

Όπως μαθαίνουμε, το έργο είχε ξεκινήσει με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μαρινάκη και τώρα ολοκληρώνεται.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel