Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Απαραίτητη προστασία αμπέλου από την ευδεμίδα

the roots web banners 06

Λήμνος: Απαραίτητη προστασία αμπέλου από την ευδεμίδα
12.06.2024 | 19:05

Λήμνος: Απαραίτητη προστασία αμπέλου από την ευδεμίδα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Λήμνου γνωρίζει στους αμπελουργούς της Λήμνου, ότι οι συλλήψεις στις περισσότερες παγίδες της ευδεμiδας (β’ γενιά), που έχουν τοποθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, έχουν αυξητική τάση και με μεγάλους πληθυσμούς.

Κατόπιν τούτο συνίσταται να ξεκινήσει η καταπολέμηση της, από Πέμπτη 13 Ιουλίου 2024 με τη χρήση κατάλληλων σκευασμάτων. Σε περιοχές με ιστορικό μεγάλων προσβολών να γίνει επανάληψη σε 10-15 ημέρες. Μπορεί να γίνει συνδυασμός με ωιδιοκτόνα για ταυτόχρονη καταπολέμηση του ιωδίου. Η δόση του χαλκού, αν χρησιμοποιηθεί πρέπει να μειωθεί στο 1/3. Είναι σημαντική η καταπολέμηση της β' γενιάς, γιατί μειώνονται οι πληθυσμοί της γ' γενιάς.

            Κατά την εφαρμογή των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να εφαρμόζονται οι οδηγίες χρήσης με έμφαση στη δοσολογία, τη συνδυαστικότητα και την τήρηση μέτρων προστασίας του ψεκαστή όπως αναγράφεται στις ετικέτες. Οι καλλιεργητές μπορούν να συμβουλεύονται για τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα ανά καλλιέργεια και παθογόνο την ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ. https://1click.minagric.gr/oneClickUI/frmFytoPro.zul

            Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο τηλέφωνο 2254351242-2254351244.

                                                                                                            Από το

                                                                                           Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Λήμνου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το