Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ελάτε να γνωρίσουμε το Καταδυτικό Κέντρο του Surf Club Keros | Μιλάμε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Απ. Σαχά

the roots web banners 06

Ελάτε να γνωρίσουμε το Καταδυτικό Κέντρο του Surf Club Keros | Μιλάμε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Απ. Σαχά
14.06.2024 | 14:30

Ελάτε να γνωρίσουμε το Καταδυτικό Κέντρο του Surf Club Keros | Μιλάμε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Απ. Σαχά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά, που κάνατε κάτι για πρώτη φορά;

Αν η κατάδυση ήταν πάντα κάτι που σας γοήτευε, αν σας αρέσει η θάλασσα, αν σας αρέσει να την εξερευνείτε και να φτάνετε εκεί που δυσκολεύονται οι άλλοι, τότε, το καταδυτικό κέντρο του Surf Club Keros, έχει μια πρόταση για εσάς: Καταδυθείτε στη Λήμνο, μαζί μας!!

Στο ήδη γνωστό λόγω των θαλασσίων σπορ, Surf Club Keros λειτουργεί από πέρσι ένα Padi Scuba Diving Center, με υπηρεσίες που απευθύνονται σε προχωρημένους αλλά και σε αρχάριους δύτες.

Σκοπός του καταδυτικού μας κέντρου είναι να προσφέρει μια εναλλακτική δραστηριότητα στους σέρφερς τις μέρες που δεν έχει τον απαραίτητο αέρα για τα θαλάσσια σπόρ, αλλά και να συστήσει τον ενδιαφέροντα υποθαλάσσιο κόσμο της Λήμνου, στους υπόλοιπους κατοίκους και επισκέπτες της.

Οι καταδύσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες παραλίες και σημεία του νησιού, με βάση το Κέρος, το Μούδρο και τις ανατολικές περιοχές του νησιού.  

Γίνεται όμως να πραγματοποιηθούν οπουδήποτε και να δημιουργηθεί κάποιο εξατομικευμένο πρόγραμμα για γκρούπ.

Υπεύθυνος του καταδυτικού κέντρου είναι ο Απόστολος Σαχάς, ο οποίος είναι Dive Master από το 2016, με εμπειρία σε πάρα πολλές σχολές κατάδυσεις πανελληνίως.

Αν δεν έχετε ξανακάνει κατάδυση, και θέλετε απλά να πάρετε μια γεύση, τότε το πρόγραμμα Discover Scuba Diving (DSD) είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς.  

Η διάρκειά του είναι 3 ώρες, και έρχεσετε σε επαφή με τα βασικά στοιχεία του εξοπλισμού και των καταδύσεων, παίρνοντας την πρώτη γεύση από τον βυθό της Λήμνου.  Κόστος: 100€

Αν πάλι το έχετε πάρει απόφαση και θέλετε να παρακολουθήσετε το πρώτο βασικό πρόγραμμα καταδύσεων, το Scuba Diver (SD), θα πρέπει να αφιερώσετε 3 ημέρες περίπου από τις διακοπές σας, για να μελετήσετε online το απαραίτητο υλικό από την ιστοσελίδα της PADI, θα πραγαμτοποιήσετε 4 βουτιές (έως τα 12μ), και στο τέλος θα πάρετε και επίσημη πιστοποίηση PADI Scuba Diver.

Διάρκεια: 2-3 μέρες (15-20 ώρες σύνολο)

Τιμή: 420€

Περιλμβάνει: e learning/ θεωρία / 4 καταδύσεις / ασφάλεια / εηοπλισμό / padi πιστοποίηση / κατάδυση μέχρι 12m

Αν όμως όλα αυτά δεν σας φτάνουν και θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω από το επίπεδο του PADI Scuba Diver, υπάρχουν τα προγράμματα OPEN WATER και ADVANCED OPEN WATER ως συνέχεια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της PADI.

Παράλληλα με τα προγράμματα καταδύσεων, μπορείτε να παρακολουθήσετε πρόγραμμα ελεύθερης κατάδυσης (Free Diver), πιστοποιημένο επίσης από την PADI.

Η κατάδυση σε βαθιά νερά με μια αναπνοή και χωρίς καμία αναπνευστική συσκευή αναφέρεται ως «free dive». 

Οι ελεύθεροι δύτες χρησιμοποιούν τον εσωτερικό έλεγχο, την πειθαρχία και τη δύναμη για να κατέβουν στον ωκεανό ενώ κρατούν την αναπνοή τους μέχρι να ξαναβγούν στην επιφάνεια. 

Η ελεύθερη κατάδυση είναι ένα ψυχαγωγικό και ανταγωνιστικό άθλημα, με πολλούς αγώνες ελεύθερης κατάδυσης να διεξάγονται τακτικά σε όλο τον κόσμο.

Για τους πιστοποιημένους δύτες, η ομάδα του καταδυτικού κέντρου διοργανώνει εξορμήσεις (guided dives) σε ενδιαφέροντες τοποθεσίες κατάδυσης, σπηλιές, κάβους, και ναυάγια, με την βάρκα του καταδυτικού κέντρου.

Για τα κορίτσια και τις κύριες τώρα, υπάρχει ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, το Padi Basic Mermaid, που συνδυάζει τις δεξιότητες του μονοπέδιλου και διεξάγεται με αμφίεση γοργόνας!  

Το πρόγραμμα αυτό είναι διασκεδαστικό, δεν είναι πολύ δεσμευτικό καθώς γίνεται μέσα σε 1 ώρα, και στο τέλος του μαθήματος θα έχετε φανταστικές φωτογραφίες με ουρά γοργόνας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του καταδυτικού κέντρου https://www.surfclubkeros.com/el/surf/scuba-diving/ ή να καλέσετε στα τηλέφωνα +30 6981484112 και +306972510438.

Το καταδυτικό κέντρο είναι πιστοποιημένο από την PADI, τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης παγκοσμίως, και διαθέτει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας από τις λιμενικές αρχές.

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι για πρώτη φορά; 

Μιλήσαμε με τον Εκπαιδευτή καταδύσεων και Υπεύθυνο του Καταδυτικού Κέντρου του Surf Club Keros, Απόστολο Σαχά  για τη γοητεία της κατάδυσης και την ευκαιρία να εκπαιδευτείς σε αυτήν στις διακοπές σας. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το