Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος - Απίστευτη εξαπάτηση: Κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κινητό μέσω Viber

the roots web banners 06

Λήμνος - Απίστευτη εξαπάτηση: Κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κινητό μέσω Viber
21.06.2024 | 12:24

Λήμνος - Απίστευτη εξαπάτηση: Κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κινητό μέσω Viber

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μια νέα κομπίνα έχουν εφεύρει επιτήδειοι προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα ανυποψίαστων πολιτών, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο την συσκευής με αποτέλεσμα τόσο προσωπικά δεδομένα όσο και τραπεζικοί λογαριασμοί να παραβιάζονται.

Δυστυχώς θύματα την νέας απάτης καταγράφονται και στη Λήμνο, αφού κάτοικος του νησιού, μας ενημέρωσε πως μέσω της εφαρμογής viber, επιτήδειος παριστάνοντας γνωστό του άτομο, αφού τα μηνύματα που λάμβανε είχαν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο, τον καθοδήγησέ με τέτοιο τρόπο ώσπου κατάφερε να έχει τον πλήρη έλεγχο της συσκευής του.

Το θύμα της απάτης, μέσω του FM100, ζητά από τους κατοίκους της Λήμνου να είναι καχύποπτοι πλέον για τα πάντα και να μη δίνουν σε κανέναν προσωπικούς κωδικούς, όπως αριθμούς pin, κωδικούς viber και οτιδήποτε άλλο.

Μάλιστα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες, ότι παρατηρείται έξαρση του φαινομένου υποκλοπής λογαριασμών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Viber.

Συγκεκριμένα, διάφοροι χρήστες λαμβάνουν μήνυμα από γνωστό τους πρόσωπο στο Viber, που τους ενημερώνει ότι θα λάβουν ένα κωδικό εκ μέρους του και ακολούθως να τον αποκαλύψουν στο πρόσωπο αυτό.

Στην ουσία ο κωδικός αυτός αφορά τον λογαριασμό του ίδιου του παραλήπτη και όχι του αποστολέα του μηνύματος ο οποίος χρησιμοποιεί ήδη παραβιασμένο λογαριασμό άλλου ανυποψίαστου θύματος.

Με τη μέθοδο αυτή κερδίζουν την εμπιστοσύνη του παραλήπτη με αποτέλεσμα να παραβιάζεται και ο δικός του λογαριασμός.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ αποκαλύπτει κωδικούς που λαμβάνει σε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Επίσης, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο παράνομης πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς (email, Facebook, Viber κλπ), θα πρέπει:

  • να ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις ασφαλείας τον έλεγχο ταυτότητας δυο παραγόντω
  • να προβείτε σε έλεγχο των συσκευών απο τις οποίες είστε συνδεδεμένος στους λογαριασμούς σας,
  • να ελέγξετε τα προσωπικά στοιχεία (email και αριθμό τηλεφώνου) που έχετε καταχωρήσει στο Facebook και Instagram και σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιο απο αυτά να το διαγράψετε και επίσης
  • να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασης σε τακτά χρονικά διαστήματα χρησιμοποιώντας σύμβολα, αριθμούς και γράμματα. Σε κάθε λογαριασμό χρησιμοποιείστε ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel