Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο οι άνθρωποι της «Γεωπαιδεία»

the roots web banners 06

Στη Λήμνο οι άνθρωποι της «Γεωπαιδεία»
22.06.2024 | 12:40

Στη Λήμνο οι άνθρωποι της «Γεωπαιδεία»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την προηγούμενη εβδομάδα άνθρωποι της «Γεωπαιδεία» βρεθήκαμε στο νησί του Ηφαίστου, τη Λήμνο και είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στους υπέροχους συμμετέχοντες Γεωπαιδίττες τη γνώση και την αγάπη τους για το ξεχωριστό αυτό μέρος!

Στην ανάρτηση τους επίσης αναφέρουν:

Μάθαμε για την ιστορία της που χάνεται στα βάθη των αιώνων και επισκεφθήκαμε σημαντικούς και “μυστήριους” αρχαιολογικούς χώρους παρέα με την αγαπημένη μας αρχαιολόγο Georgia Tampakopoulou. Είχαμε την ευκαιρία να μένουμε εντός μια προστατευόμενης περιοχής και να αντιληφθούμε τη σημασία διατήρησης της, περιηγηθήκαμε σε αλυκές, ερήμους, και χρυσαφένια λιβάδια, σκαρφαλώσαμε σε ηφαιστειακούς λόφους, δροσιστήκαμε και διασκεδάσαμε σε απέραντες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ανακαλύψαμε το παλαιοπεριβάλλον μέσα από γεωτόπους, πετρώματα και απολιθώματα του νησιού, μάθαμε για το φάρμακο «Λημνία γη» και ήρθαμε σε επαφή με τη νεότερη ιστορία μέσα από επισκέψεις μας σε χωριά και μουσεία του νησιού.

Η φιλοξενία των ντόπιων φίλων μας ξεπέρασε την έννοιας της λέξης και παρέα με την Αθηνά Λιανικό εμπόριο Καβαλέρη Αθηνά και την οικογένεια της επισκεφθήκαμε τη μάντρα της, μάθαμε για τις παραδοσιακές καλλιέργειες, τον αγροτικό τρόπο ζωής και τα τοπικά προϊόντα που παράγει, ενώ μαζί με τον Τάση και τη Ρένα μάθαμε ότι όλα είναι δυνατά, γευτήκαμε βραβευμένο λάδι που παράγεται στη Λήμνο και απολαύσαμε σπιτικό φαγητό στο κτήμα τους Ktima Olon - Κτήμα Όλον . Μαζί με την κα. Δώρα γυρίσαμε το χρόνο πίσω και φέραμε αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια στο @Μουσείο Παιχνιδιών και σχολικού βιβλίου και αποχαιρετήσαμε τη «φυσικά θεραπευτική» Λήμνο από το Κάστρο της Μύρινας και αγναντεύοντας ένα κατακόκκινο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο και υποσχεθήκαμε ότι θα την επισκεφθούμε ξανά!

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες Γεωπαιδίτες που για ακόμη μια φορά είχαν υπέροχη διάθεση και μεγάλη όρεξη για γνώση!

Ευχαριστούμε και τους τοπικούς συνεργάτες μας που γέμισαν τις καρδίες μας και μοιράστηκαν μαζί μας την αγάπη για τον τόπο τους! Surf Club Keros Petrides Travel & Car Rental, Θεοφάνη Πινάκη φαροφύλακα, @Μουσείο ναυτικής παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης Λήμνου, Μανώλη Ιωαννίδη, πρόεδρο Πορτιανού,

είς τό επανιδείν!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το