Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος | Απόψε στις 21:00 η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”

the roots web banners 06

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος | Απόψε στις 21:00 η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”
22.06.2024 | 17:47

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος | Απόψε στις 21:00 η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιουλία Λυγδά παρευρέθηκαν στις προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου και την Παρασκευή 21 Ιουνίου στη Μύρινα και την Ατσική αντίστοιχα. 

Το φεστιβάλ, στο οποίο παρευρίσκονται διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Λήμνου.

Στον χαιρετισμό της στο πλαίσιο της προβολής που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου στο παλιό ραφείο της Ατσικής, η Δήμαρχος καλωσόρισε τους συντελεστές και συμμετέχοντες του φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής του από την Τένεδο, υπογραμμίζοντας τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας σε πολιτιστικό επίπεδο. Επίσης, η κ. Γεώργα τόνισε την οικολογική διάσταση της διοργάνωσης και τη σημασία της για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

Οι συντελεστές του φεστιβάλ επισκέφθηκαν τοπικά οινοποιεία, ενώ το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον παραγωγό μελισσοκόμο και εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Δημήτρη Γκουσιάρη από την Καρδίτσα με θέμα τον πρωτογενή τομέα, την κλιματική αλλαγή και τη διατροφή

Απόψε, στις 9:00 το βράδυ στην πλατεία Λιβαδοχωρίου θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Breaking Social» του Fredrik Gertten ο οποίος θα είναι κοντά μας και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του τα κοινωνικά θέματα που θίγει η ταινία του. Αύριο Κυριακή θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας "Singing in Dark Times" του Ethem Ozguven, στο Δημοτικό Σχολείο της Πλάκας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel