Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι Φίλοι της Παλιάς Μητρόπολης Λήμνου, με θλίψη αποχαιρετούν την γνήσια λημνιά Άλντα Τάκκα

the roots web banners 06

Οι Φίλοι της Παλιάς Μητρόπολης Λήμνου, με θλίψη αποχαιρετούν την γνήσια λημνιά Άλντα Τάκκα
25.06.2024 | 09:22

Οι Φίλοι της Παλιάς Μητρόπολης Λήμνου, με θλίψη αποχαιρετούν την γνήσια λημνιά Άλντα Τάκκα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με βαθιά θλίψη ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Παλιάς Μητρόπολης» αποχαιρετά το ενεργό και δραστήριο μέλος του Συλλόγου, Άλντα Τάκκα. Η Άλντα, αφιέρωσε τη ζωή της στην προαγωγή του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της αγαπητής Άλντα Τάκκα, ο οποίος συνέβη το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στην Πάρμα της Ιταλίας, όπου ζούσε.

Η Άλντα ήταν ενεργό και δραστήριο μέλος του Συλλόγου μας, από τα πρώτα βήματα της ίδρυσής του, μέχρι την έναρξη της ασθένειάς της, πριν λίγα χρόνια.

Επισκεπτόταν εδώ και πολλά χρόνια, τα καλοκαίρια, το νησί μας και είχε αποκτήσει σπίτι στο Καρπάσι.

Το έργο και η προσφορά στον πολιτισμό της Φιλελληνίδας και Φιλολήμνιας Άλντα είναι τεράστιο και έχει παλλημνιακό, πανελλήνιο, παμμεσογειακό και παγκόσμιο βεληνεκές.

Εν τούτοις τα τελευταία χρόνια, δηλ. από το 2013, έτος ίδρυσης του Συλλόγου μας, η Άλντα, αφού μαγεύτηκε από τον τόπο, την ιστορία και την προσφορά της Παλλημνιακής Μητρόπολης, ενέταξε τα πλούσια πολιτισμικά και κοινωνικά της χαρίσματα στην υπηρεσία του κοινού μας οράματος, της αναγέννησης δηλ. του Παλλημνιακού Ταμείου, μέσω του Συλλόγου Φίλων της Παλιάς Μητρόπολης.

Όσοι παρακολουθούν την ομάδα μας στο φέις-μπουκ, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αποσπάσματα της ευεργετικής παρουσίας και της πρωταγωνιστικής πολιτισμικής της συμβολής στην υλοποίηση του οράματος αυτού.

Η απαρίθμηση και μόνον των εκδηλώσεων υψηλού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, από αναγνωρισμένους φορείς και καλλιτέχνες διαφόρων χωρών της Μεσογείου αλλά και της Λήμνου, θα απαιτούσε πολλές σελίδες.

Στεκόμαστε στη μεσογειακή ψυχή της Άλντα, η οποία υπερπηδώντας τα όποια σύνορα, εργαζόταν συστηματικά να αναδείξει και να φέρει στο φως τον πανάρχαιο αλλά και το σύγχρονο μεσογειακό πολιτισμό, να τον επικαιροποιήσει και να τον μεταλαμπαδεύσει σε όλους του λαούς της Μεσογείου και του Κόσμου.

Η ψυχή της Άλντα καταργούσε τα όποια σύνορα, τις διακρίσεις και τις κάθε ελίτ, είτε αυτές ήταν πνευματικές, καλλιτεχνικές ή οτιδήποτε άλλο.

Το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό της, επέδρασε δημιουργικά στο Σύλλογό μας, αφού κατάφερε να φέρει κοντά όλα τα μέλη του, λημνιούς, ιταλούς, μορφωμένους και απλούς ακόμα ανθρώπους, που είχαν όμως να προσφέρουν πράγματα στον κοινό μας στόχο.

Η απουσία της δυστυχώς επέδρασε αρνητικά στη συνέχιση του έργου, του οποίου υπήρξε ο κύριος μοχλός.

Η απώλειά της ας είναι η αφορμή να προβληματιστούμε, για το μέλλον του Συλλόγου Φίλων της Παλιάς Μητρόπολης και να προσπαθήσουμε πάλι, όλοι μαζί, να τον επαναφέρουμε στην παλιά του ακμή, ώστε να συμβάλει στον μεγάλο του σκοπό, που είναι η αναγέννηση και η πρόοδος του Παλλημνιακού Ταμείου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους αναρίθμητους φίλους της».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το