Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε πρόσφατα και έχει δημιουργήσει έντονη περιβαλλοντική και αισθητική όχληση, καθώς η σκόνη και τα κατάλοιπα που προκλήθηκαν από το πλύσιμο παραμένουν στον δρόμο χωρίς να απομακρύνονται.
Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, υπήρχαν εναλλακτικά σημεία όπου θα μπορούσε να γίνει η απόρριψη, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημόσιος χώρος του χωριού. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί ο υπαίτιος, το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανάγκη σεβασμού του κοινόχρηστου χώρου και της προστασίας του περιβάλλοντος, ακόμα και σε μικρές κοινότητες.
Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία παρόντος στο συμβάν, τα πράγματα ενδέχεται να μην είναι όπως αρχικά παρουσιάστηκαν. Όπως αναφέρει, δεν έγινε πλύσιμο μπετονιέρας στον δρόμο. Αντιθέτως, συνεργείο της ΔΕΗ είχε ανοίξει τρύπα για την τοποθέτηση κολώνας, μέσα στην οποία έπεσε μπετόν. Κατά τη διαδικασία, βγήκε νερό από το έδαφος που, ερχόμενο σε επαφή με το μπετόν, απέκτησε το χαρακτηριστικό του χρώμα και κύλησε στον δρόμο, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι επρόκειτο για απόβλητα από πλύσιμο μπετονιέρας.