Με αφορμή το εικονικό «έκτακτο παράρτημα» της εφημερίδας Τα Νέα της Ελλάδος, οι χορευτικές ομάδες από τη Μύρινα και την Ατσική, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Βασίλη Μαγνήσαλη, ζωντανεύουν επί σκηνής τραγούδια και χορούς που αφηγούνται μικρές και μεγάλες ιστορίες του τόπου μας – από ηρωισμούς και γυναικοκτονίες έως έρωτες, χιούμορ και καθημερινές στιγμές.
Η εκδήλωση, που υλοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Λήμνου, υπόσχεται ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από αυθεντικές παραστάσεις με ρούχα εποχής, θεατρικά στοιχεία και δυνατές συγκινήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η ανακοίνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου αναφέρει:
Έκτακτο παράρτημα της εφημερίδας «Τα Νέα της Ελλάδος» έχει εκδώσει το Λύκειο των Ελληνίδων! Σπεύσατε, την Κυριακή 25 Μαΐου και ώρα 20.00, στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα, να ενημερωθείτε για την έκτακτη επικαιρότητα.
Οι χορευτές και οι χορεύτριες του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, μαζί με το χοροδιδάσκαλό τους Βασίλη Μαγνήσαλη, ανέσυραν «Τα Νέα της Ελλάδος» μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και τραγούδια της σύγχρονης εποχής. Στόχος αυτής της ανασκόπησης, είναι να παρουσιάσουν στο κοινό δημοφιλή τραγούδια και χορούς, πίσω από τους στίχους, τις μελωδίες και τα βήματα των οποίων κρύβονται ιστορίες ηρώων, ιστορίες γυναικοκτονιών, ιστορίες αγάπης, σκωπτικές ιστορίες, καθώς και διάφορες ιστορίες που ενέπνευσαν τους τραγουδοποιούς να δημιουργήσουν έργα που εντάσσονται στη σύγχρονη πολιτιστική κληρονομιά.
Με τραγούδι και χορό, με ρούχα εποχής και με θεατρική δράση, οι χορευτικές ομάδες των ενηλίκων του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου από τη Μύρινα και η χορευτική ομάδα του ΛτΕ από την Ατσική, θα σας παρουσιάσουν το βράδυ της Κυριακής, αληθινές ιστορίες που θα σας φανούν γνώριμες ή άγνωστες, σκληρές ή ρομαντικές, σοβαρές ή αστείες, διδακτικές ή διασκεδαστικές, δημιουργώντας τα απρόβλεπτα συναισθήματα του ακούσματος των «Νέων».
Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου.
Είσοδος ελεύθερη.
Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου