Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ στη Λήμνο | Μέρες χαράς και θεατρικής έκφρασης για τα παιδιά του νησιού

the roots web banners 06

Η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ στη Λήμνο | Μέρες χαράς και θεατρικής έκφρασης για τα παιδιά του νησιού
21.05.2025 | 19:34

Η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ στη Λήμνο | Μέρες χαράς και θεατρικής έκφρασης για τα παιδιά του νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με μια σειρά από εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, που υπόσχονται να γεμίσουν χαρά, φαντασία και δημιουργικότητα τα παιδιά της Λήμνου, η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ επισκέπτεται το νησί από τις 25 έως τις 27 Μαΐου, έπειτα από πρόσκληση των Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου.

Η ΠΑΡΟΔΟΣ, γνωστή για την πολυετή και γόνιμη δράση της στον χώρο του θεατρικού παιχνιδιού και της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, θα παρουσιάσει διαδραστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από την παραμυθένια ιστορία του Λημνιού συγγραφέα και αρχαιολόγου Χρήστου Μπουλώτη, «Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια».

Κατά την παραμονή της ομάδας στη Λήμνο, προγραμματίζονται επισκέψεις και δράσεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια του νησιού, ενώ ιδιαίτερη στιγμή της επίσκεψης θα είναι η συμβολική προσφορά ενός χειροποίητου παιχνιδιού από τον Ηλία Πίτσικα – μέλος της ομάδας – προς τις συλλογές του Μουσείου Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου, τιμώντας τον Χρήστο Μπουλώτη.

Η πρωτοβουλία αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στον πολιτιστικό διάλογο που καλλιεργούν οι Φίλοι Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου με δημιουργούς και φορείς από όλη την Ελλάδα, με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας, της έκφρασης και της χαράς μέσα από την τέχνη.

493145310 1067236331935543 1744632351135696547 n

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
 
Οι Φίλοι Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών -πολιτιστικών εκδηλώσεων τους, έχουν τη χαρά και την τιμή να προσκαλέσουν στο νησί μας την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ, η οποία επί πολλά χρόνια έχει αναπτύξει μια δυναμική και δημιουργική επικοινωνία με εκατοντάδες παιδιά και νέους επικεντρωμένη στο παιχνίδι, την κίνηση, τον χορό, τη μουσική και τη θεατρική έκφραση. Έχει πολυετή παρουσία στην ανάπτυξη θεατρικών παιχνιδιών με παιδιά και στην οργάνωση ποικίλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραστάσεων για παιδιά, βασισμένες κυρίως σε λογοτεχνικά κείμενα.
 
Επίσης, έχει οργανώσει πλήθος εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς με σκοπό την κατάθεση της εμπειρίας της γύρω από την ψυχαγωγική και παιδευτική αξία του θεατρικού παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συνεργαστεί με κοινωνικούς φορείς, όπως σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, περιβαλλοντικές ομάδες ή σωματεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες.
Σήμερα, η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ συνεχίζει τη δημιουργική της δράση με παιδιά, έχοντας ως βάση το θεατρικό παιχνίδι, μελετώντας διαρκώς την εξέλιξη του. Στόχος της ομάδας είναι η ψυχαγωγία και η καλλιέργεια της δημιουργικής έκφρασης και της συμβολικής σκέψης των παιδιών.
Τ
α μέλη της ομάδας τέχνης Πάροδος με μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του αρχαιολόγου, συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσείου παιχνιδιού και βιβλίου της Λήμνου, κυρίου Χρήστου Μπουλώτη, θα ταξιδέψουν στη Λήμνο για μια πρώτη γνωριμία και επικοινωνία με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς του νησιού.
Τίτλος: Μέρες χαράς και δημιουργίας για τα παιδιά της Λήμνου
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, από 25/5 έως 27/5, θα μπορέσουμε να οργανώσουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:
 
Δευτέρα 26/5/2025
Τμηματικές διαδράσεις, με αφορμή την παραμυθένια ιστορία του Χρ. Μπουλώτη <Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια>. (Εικονογράφηση Φ. Στεφανίδη, εκδόσεις Πατάκη)
Πρωί:
08:30 -10:30 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας
11:00 -13:00 Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου
13:00 -14:00 Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου
Απόγευμα:
19.00 - Με αφορμή την επικοινωνία των μελών της Παρόδου με τους Φίλους Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου ο Ηλίας Πίτσικας θα καταθέσει για τις συλλογές του Μουσείου ένα χειροποίητο παιχνίδι, φτιαγμένο με σύρμα ξύλο και χαρτί σε φτωχική γειτονιά του Καϊρου.
 
Τρίτη 27/5/2025
Τμηματικές διαδράσεις, με αφορμή την παραμυθένια ιστορία του Χρ. Μπουλώτη <Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια>. (Εικονογράφηση Φ. Στεφανίδη, εκδόσεις Πατάκη)
Πρωί
08:30 - 10:30 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας
11:00 - 13:00 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας
Από μέρους της ομάδας τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ θα συμμετέχουν στην Εμψύχωση και στις ερμηνείες οι: Ηλίας Πίτσικας, Γιάννης Σφυρής, Μαρία Μενεγάκη, Ελένη Καλογιάννη και Οδυσσέας Καζαντζόγλου.
 
Ο Σύλλογος μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά την ομάδα ΠΑΡΟΔΟΣ για την ευγενική και πρόθυμη συνεργασία τους μαζί μας.
Για το ΔΣ με εκτίμηση
Ο Προέδρος
Κώστας Κατσιγιαννόπουλος
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel