Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στο στόχαστρο οι εκπαιδευτικοί «φαντάσματα» των ακριτικών περιοχών

banner roots

Στο στόχαστρο οι εκπαιδευτικοί «φαντάσματα» των ακριτικών περιοχών
14.07.2014 | 17:26

Στο στόχαστρο οι εκπαιδευτικοί «φαντάσματα» των ακριτικών περιοχών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς προβλήματα με τα γνωστά κενά σε καθηγητές και δασκάλους αλλά και να δώσει τέλος στους εκπαιδευτικούς-φαντάσματα των ακριτικών περιοχών, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται έως το τέλος Ιουλίου να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά στην μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.

Το νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών, με στόχο την άμεση κάλυψη των κενών που προκαλούνται κάθε χρόνο.

Ο υπουργός Παιδείας έχει προαναγγείλει την επαναφορά της εντοπιότητας για τους δασκάλους και καθηγητές, ενώ -σύμφωνα με τα Νέα- υπό μελέτη βρίσκεται και το ξεκλείδωμα, ύστερα από τέσσερα χρόνια, του πίνακα αναπληρωτών. Ο πίνακας αυτός έχει κλειδώσει από τις 30 Ιουνίου 2010 και έκτοτε δεν προσμετράται η προϋπηρεσία τους.

Παράλληλα, εξετάζονται τρόποι ώστε η επικείμενη επαναφορά της μοριοδότησης να μην καταλήξει ξανά σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών-φαντασμάτων όπως του Αϊ-Στράτη, δηλαδή σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι δήλωναν ακριτικές περιοχές για να πάρουν τα πρόσθετα μόρια και μετά, μέσω διαφόρων μεθόδων (αποσπάσεις, επαπειλούμενες κυήσεις, άδειες κ.λπ.) δεν εμφανίζονταν στα σχολεία αυτά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλα κενά.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel