Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δύο ισχυροί σεισμοί «ξύπνησαν» τη Χαλκιδική | Αισθητή η δόνηση και στη Λήμνο

the roots web banners 06

Δύο ισχυροί σεισμοί «ξύπνησαν» τη Χαλκιδική | Αισθητή η δόνηση και στη Λήμνο
22.08.2014 | 08:59

Δύο ισχυροί σεισμοί «ξύπνησαν» τη Χαλκιδική | Αισθητή η δόνηση και στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Αναστάτωση με το καλημέρα στη Χαλκιδική σήμερα, αφού η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:27 το πρωί σε θαλάσσιο χώρο στο πρώτο "πόδι", ξύπνησε τους κατοίκους και όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 202 χιλιομέτρων βόρεια της Αθήνας και στα 28 χιλιόμετρα νότια του οικισμού Πολύχρονο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε μόλις στα 10χλμ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 7:18, η ίδια ακριβώς περιοχή "έδωσε" άλλη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ενώ στις 7:33 ακολούθησε μετασεισμική δόνηση 3,2 βαθμών.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές όπως και στη Λήμνο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

 

youtube channel