Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ορκίστηκε χθες η νέα δημοτική αρχή | Απών ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης (mp3 + photos)

banner roots

Ορκίστηκε χθες η νέα δημοτική αρχή | Απών ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης (mp3 + photos)
25.08.2014 | 10:24

Ορκίστηκε χθες η νέα δημοτική αρχή | Απών ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης (mp3 + photos)

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθέατρου «Μαρούλα» στην Μύρινα, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων, παρουσία φορέων, αρχών και πλήθους κόσμου.

Την τελετή της ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος, ο οποίος αμέσως μετά επεσήμανε πως μόνο με ομόνοια και σύμπνοια θα μπορέσουν να βρεθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα του νησιού.

Ακολούθησε ο πολιτικός όρκος των εκλεγμένων εκπρόσωπων του ΚΚΕ,  υπό την καθοδήγηση του νέου Δημάρχου και αμέσως μετά ο Δημήτρης Μαρινάκης, αφού χαιρέτησε του παρευρισκόμενους, επισήμανε με τη σειρά του πως μόνο «Ενωμένοι θα αλλάξουμε τη Λήμνο» και πως μόνο μέσα απο ομαδική δουλειά και συνεργασία θα καταφέρουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Απών από την τελετή, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Λήμνος Διεκδικεί» Δημήτρης Μπουλώτης.

Ο κ. Μπουλώτης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, όμως απέστειλε χαιρετισμό τον οποίο διάβασε η κ Ετμετσόγλου.

Ο χαιρετισμός του κ. Μπουλώτη ανέφερε:

«Καταρχήν θα ήθελα να ενημερώσω ότι η απουσία μου από την τελετή ορκωμοσίας, για την οποία είχα ενημερώσει έγκαιρα τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας όσο και το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, οφείλεται αποκλειστικά σε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών απέδειξαν και πάλι ότι για τη Λήμνο τα αυτονόητα δεν είναι αυτονόητα. Είτε πρόκειται για την ώρα και ημέρα αναχώρησης ενός πλοίου, είτε για το χαρακτηρισμό ενός λιμανιού ως πύλης εισόδου, είτε για την εξάμηνη παράταση της θητείας ενός ειδικευόμενου γιατρού, είτε για τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου μετά το σεισμό της 24ης Μαΐου, τίποτα δε γίνεται χωρίς διεκδίκηση από τους Λημνιούς και χωρίς την παρέμβαση του Δήμου.

Αυτό και μόνο δικαιώνει την επιλογή μας να πάρουμε μέρος στις τοπικές εκλογές με το Συνδυασμό «Η Λήμνος Διεκδικεί» αλλά και σε γενικές γραμμές μας δείχνει το τι μέλλει γενέσθαι στη διάρκεια της επερχόμενης Δημοτικής Θητείας. Γι’ αυτό και τώρα, περισσότερο ίσως από ποτέ, απαιτείται η συνεργασία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παράταξή μας και τα στελέχη της είναι έτοιμα να εργαστούν και να προσφέρουν σε οποιοδήποτε τομέα τους ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή, θέτοντας υπεράνω όλων το συμφέρον της Λήμνου, αλλά και να εκπληρώσουν το θεσμικό – ελεγκτικό τους ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, εκ μέρους του συνδυασμού μας, εύχομαι σε όλες και όλους τους νεοεκλεγέντες καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και προσωπική και οικογενειακή υγεία κι ευτυχία».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τις υπογραφές των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, με το συγκεντρωμένο πλήθος αμέσως μετά να μεταφέρεται στο χώρο οπου είχε στηθεί ο πλούσιος μπουφές.

 

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, αμέσως μετά την τελετή

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το