Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ραγδαίες εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό της Λήμνου. Έκπτωτη η ΝΕΛ τις επόμενες εβδομάδες (mp3)

banner roots

Ραγδαίες εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό της Λήμνου. Έκπτωτη η ΝΕΛ τις επόμενες εβδομάδες (mp3)
26.08.2014 | 12:03

Ραγδαίες εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό της Λήμνου. Έκπτωτη η ΝΕΛ τις επόμενες εβδομάδες (mp3)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 Καθώς φαίνεται η διημερίδα για το ακτοπλοϊκό του Β. Αιγαίου, που εξελίσσεται χθες και σήμερα στη γειτονική Λέσβο, διοργανώθηκε και πραγματοποιείται από το Υπουργείο και για επικοινωνιακούς λόγους, αφού όλα δείχνουν ότι η λύση του γόρδιου δεσμού έχει προετοιμαστεί και έχει μεθοδευτεί η εφαρμογή της.

Πράγμα το οποίο δεν μας ενοχλεί καθόλου, αν πρόκειται η λύση στην οποία έχει καταλήξει το υπουργείο, μετά τη γενικότερη κατακραυγή βέβαια και με καθυστέρηση χρόνων, να αμβλύνει το υπερμεγέθες και καταστροφικό πρόβλημα της Λήμνου.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, το υπουργείο κάνοντας χρήση της τροπολογίας που πέρασε πρόσφατα στη βουλή, ετοιμάζεται να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ, έχοντας βρει ήδη τον αντικαταστάτη της.

Έτσι, σύμφωνα με αυτά που συζητιούνται τις τελευταίες ώρες στο περιθώριο της διημερίδας, χωρίς όμως να έχουν εξαγγελθεί επισήμως, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κηρυχθεί έκπτωτη η ΝΕΛ καθώς το υπουργείο φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει και το σκόπελο της εξεύρεσης άλλης εταιρείας η οποία θα αντικαταστήσει άμεσα και χωρίς κενό χρόνου τα δρομολόγια της ΝΕΛ με σύγχρονο και αξιόπλοο πλοίο.

Σύμφωνα με τα ίδια σενάρια τα οποία πολύ πιθανόν σύντομα να αποτελούν πραγματικότητα, τα δυο δρομολόγια της άγονης γραμμής του Β. Αιγαίου με την Καβάλα γίνονται τρία (3), αλλά ταυτοχρόνως διακόπτεται το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης ως ασύμφορο, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα σε δηλώσεις του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αυτός ήταν ο λόγος εξάλλου για τον οποίο εχθες υπήρξαν αντιδράσεις από τους επαγγελματίες μεταφορείς, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτό το δρομολόγιο εξυπηρετούσε πολύ τον κλάδο τους.

Ο καιρός γαρ εγγυής πια, οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή, για το θέμα πριν από λίγη ώρα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

 

Update

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο στον σταθμό μας, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου και επιφορτισμένος με το ζήτημα του ακτοπλοϊκού προβλήματος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα, ο κ. Τσανταρλιώτης, απέσπασε τα εύσημα χθες, για την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της διημερίδας.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel