Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Πύλη εισόδου» για την κεντρική Ευρώπη η Λήμνος | 37 οι συλληφθέντες εχθές
«Πύλη εισόδου» για την κεντρική Ευρώπη η Λήμνος | 37 οι συλληφθέντες εχθές
03.09.2014 | 10:07

«Πύλη εισόδου» για την κεντρική Ευρώπη η Λήμνος | 37 οι συλληφθέντες εχθές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δείχνει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους «ιδιαίτερους» επισκέπτες στη Λήμνο, που χθες αναστάτωσε την κοινωνία του νησιού.

Η διαδικασία της προανάκρισης κράτησε ως αργά, με τους συλληφθέντες να ομολογούν ότι ταξίδεψαν ως τη Λήμνο με σκοπό να ταξιδέψουν στη συνέχεια με πτήση τσάρτερ που πραγματοποιεί ταξίδια προς την Αγγλία.

Εντωμεταξύ εχθές το βράδυ, η αστυνομική αρχή της Λήμνου, προχώρησε σε σύλληψη άλλων 6 ατόμων, τα οποία εχθές το πρωί είχαν διαφύγει με κάποιο τρόπο τον αρχικό έλεγχο.

Οι άντρες του Λιμενικού πάντως ήταν σίγουροι ότι θα προσέρχονταν το βράδυ στο αεροδρόμιο Λήμνου για να ταξιδέψουν και ότι η σύλληψη θα γινόταν εκεί. Όπως και έγινε. Οι 6 Σύριοι οι οποίοι διέθεταν επίσης πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προσήλθαν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν με τσάρτερ προς τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά τελικά δεν πρόλαβαν.

Οι άνδρες της αστυνομίας τους πέρασαν τις χειροπέδες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα κρατητήρια του τμήματος Μύρινας,

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η συγκεκριμένη τακτική έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας καθώς παρόμοια κρούσματα παρουσιάζονται σε πολλά νησιά της Ελλάδας που διαθέτουν αεροδρόμιο καθώς και στον κεντρικό αερολιμένα της χώρας.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν λόγο για καλοστημένο κύκλωμα, το οποίο έναντι μεγάλη αμοιβής, τροφοδοτεί στους επίδοξους «ταξιδιώτες» πλαστά έγγραφα, προκειμένου να ταξιδέψουν στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι 37 συλληφθέντες στη Λήμνο, 31 στη Μύρινα και 6 στο αεροδρόμιο, ανέφεραν ότι γνωρίζουν μόνο το μεσάζοντα, αυτόν δηλαδή που τους παρέδωσε τα διαβατήρια.

Όλοι έχουν Συριακή καταγωγή αν και η εμφάνιση τους εύκολα μπορεί να παραπλανήσει.

Ενδιαφέρον έχει και η πληροφορία που κάνει λόγο για περισσότερα από ένα πλαστά έγγραφα ανά ταξιδιώτη, καθώς αρκετοί είχαν «ξεφορτωθεί» τα διαβατήρια τους αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου.

Άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο του ρεπορτάζ, είναι ότι όλοι είχαν παραλάβει υπηρεσιακό σημείωμα με το οποίο θα μπορούσαν να παραμείνουν νόμιμα στην Ελλάδα για 6 μήνες.

Τέλος, οι 37 συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018