Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Να τα τινάξει όλα στον αέρα επιχειρεί η ΝΕΛ

the roots web banners 06

Να τα τινάξει όλα στον αέρα επιχειρεί η ΝΕΛ
26.09.2014 | 18:35

Να τα τινάξει όλα στον αέρα επιχειρεί η ΝΕΛ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Να τα τινάξει όλα στον αέρα, επιχειρεί τις τελευταίες ώρες με τα τερτίπια της, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές του Fm100, σήμερα η εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειμένου να πάρει άδεια για να εκτελεί χωρίς επιδότηση ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ την άγονη γραμμη, από Σάμο - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα.

Η εταιρεία είναι σίγουρο ότι αδυνατεί να εκτελέσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Η ίδια και κύκλοι γύρω από αυτήν, εξάλλου, ήταν που ισχυρίζονταν ότι ακόμη και με την επιδότηση, εισπράττοντας δηλαδή 60 ευρώ ανα μίλι, τα χρήματα που καρπώνονταν ήταν λίγα και δεν έφταναν ούτε για τα έξοδα των καυσίμων.

Άρα προς τί αυτή η κίνηση της εταιρείας; Iδού η απάντηση. Eάν ο Υπουργός δεν μπορέσει να ξεπεράσει το νέο πρόσχωμα που θέτει η ΝΕΛ, τότε θα τιναχτεί στον αέρα και θα ακυρωθεί η απευθείας ανάθεση στη Hellenic Seaways. Γιατί όπως είναι φυσικό η διαδικασία των επιδοτoύμενων γραμμών και της απευθείας ανάθεσης αυτών, ισχύει μόνο εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου.

Επιμύθιον: Όταν οι νησιώτες αρχίζουν να εχουν σοβαρές ελπίδες για αναβάθμιση της ταλαιπωρημένης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των νησιών τους, η ΝΕΛ γελάει σαρδόνια και απεργάζεται σχέδια για το αντίθετο.

 

Φωτογραφία άρθρου: Φωτεινή Στεφανιδάκη

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το